Omenapiiras
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
36 g
josta sokereita
19 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
-
5 dlvehnäjauhoja
-
3 dlsokeria
-
Sydänmerkki-tuote½ dlkauraleseitä
-
3 tlleivinjauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
-
Sydänmerkki-tuote4 dlmaitoa
-
Sydänmerkki-tuote1 ½ dlrypsiöljyä tai pullomargariinia
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote600 gomenoita
-
1 rklsokeria
-
½ tlkardemummaa
-
½ tlkanelia
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja rasva ja sekoita tasaiseksi.
2. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Kuutioi tai viipaloi omenat ja asettele palat taikinan päälle. Ripottele pinnalle sokeri ja mausteet.
3. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 30-40 minuuttia.
Vinkki
- Piirakan kuitupitoisuutta ja mehevyyttä voi entisestään lisätä korvaamalla suuremman osan vehnäjauhoista kaurahiutaleilla tai -leseillä. Esimerkiksi 1 dl vehnäjauhoista voi korvata ½ dl:lla kauraleseitä.
- Omenapiirakka kestää mainiosti muutaman päivän - maku vain paranee ja piiras mehevöityy.