
Ainekset
- Nyhtöpossu
-
600 gporsaan kasleria
-
1sipuli
-
3 cm palatuoretta inkivääriä
-
2 rklsiirappia
-
1 rklsoijakastiketta
-
1 tlkorianterin siemeniä
-
1 tlsavupaprikaa
-
½ tljauhettua mustapippuria
-
½ tlsuolaa
-
2 dlvettä
- Haudutettu punakaali
-
1 kgpunakaalia
-
2 rklöljyä
-
2 rklsiirappia
-
2hapahkoa omenaa
-
1punasipuli
-
1 dlvettä tarvittaessa
-
½ dllaimentamatonta mustaherukkamehua
-
2 rklpunaviinietikkaa
-
1kanelitanko
-
5kokonaista neilikkaa
-
½ tlvalkopippuria
-
¼ tlsuolaa
- Lisäksi
-
8hampurilaissämpylää
Valmistusohje
Nyhtöpossu
1. Nosta liha huoneenlämpöön. Kuori ja paloittele sipuli ja inkivääri.
2. Nosta liha (kannelliseen) vuokaan tai pataan. Lisää sipuli, inkivääri, siirappi ja soijakastike. Hiero mausteet lihan pintaan ja kaada vuoan pohjalle myös vesi. Kypsennä ensin 200 asteessa noin puoli tuntia. Vähennä lämpöä 125 asteeseen ja peitä vuoka kannella tai foliolla.
3. Kypsennä liha hajoavan pehmeäksi (noin 3 tuntia), lisää tarvittaessa hiukan vettä paistamisen aikana. Nyhdä kypsä liha haarukalla palasiksi ja sekoita paistoliemeen.
Haudutettu punakaali
1. Valmista lihan kypsyessä punakaali. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kaalisuikaleet ja siirappi. Sekoittele, kunnes kaali alkaa pehmetä.
2. Leikkaa omenat lohkoiksi ja hienonna sipuli. Lisää sipulit, omenalohkot ja loput ainekset pataan. Hauduta miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia, välillä sekoitellen. Jos seos tuntuu liian kuivalta, lisää kattilaan kypsymisen aikana tilkka vettä.
3. Täytä lämmitetyt sämpylät pehmeällä possulla ja haudutetulla punakaalilla.
Vinkki
- Mehevä possu maistuu myös lautaselta vaikkapa perunamuusin ja punakaalin kera.
- Kokeile myös muita Sydänmerkin burgerireseptejä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g
Maidoton,
Munaton
Maidoton,
Munaton
Nyhtöpossuhampurilainen
Nyhtöpossuhampurilaiset loihditaan porsaan kaslerista ja haudutetusta punakaalista. Valmistaminen vie hieman enemmän aikaa, mutta lopputulos on sen arvoinen.
Nyhtöpossuhampurilaiset loihditaan porsaan kaslerista ja haudutetusta punakaalista. Valmistaminen vie hieman enemmän aikaa, mutta lopputulos on sen arvoinen.
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Nyhtöpossu
-
600 gporsaan kasleria
-
1sipuli
-
3 cm palatuoretta inkivääriä
-
2 rklsiirappia
-
1 rklsoijakastiketta
-
1 tlkorianterin siemeniä
-
1 tlsavupaprikaa
-
½ tljauhettua mustapippuria
-
½ tlsuolaa
-
2 dlvettä
- Haudutettu punakaali
-
1 kgpunakaalia
-
2 rklöljyä
-
2 rklsiirappia
-
2hapahkoa omenaa
-
1punasipuli
-
1 dlvettä tarvittaessa
-
½ dllaimentamatonta mustaherukkamehua
-
2 rklpunaviinietikkaa
-
1kanelitanko
-
5kokonaista neilikkaa
-
½ tlvalkopippuria
-
¼ tlsuolaa
- Lisäksi
-
8hampurilaissämpylää
Valmistusohje
Nyhtöpossu
1. Nosta liha huoneenlämpöön. Kuori ja paloittele sipuli ja inkivääri.
2. Nosta liha (kannelliseen) vuokaan tai pataan. Lisää sipuli, inkivääri, siirappi ja soijakastike. Hiero mausteet lihan pintaan ja kaada vuoan pohjalle myös vesi. Kypsennä ensin 200 asteessa noin puoli tuntia. Vähennä lämpöä 125 asteeseen ja peitä vuoka kannella tai foliolla.
3. Kypsennä liha hajoavan pehmeäksi (noin 3 tuntia), lisää tarvittaessa hiukan vettä paistamisen aikana. Nyhdä kypsä liha haarukalla palasiksi ja sekoita paistoliemeen.
Haudutettu punakaali
1. Valmista lihan kypsyessä punakaali. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kaalisuikaleet ja siirappi. Sekoittele, kunnes kaali alkaa pehmetä.
2. Leikkaa omenat lohkoiksi ja hienonna sipuli. Lisää sipulit, omenalohkot ja loput ainekset pataan. Hauduta miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia, välillä sekoitellen. Jos seos tuntuu liian kuivalta, lisää kattilaan kypsymisen aikana tilkka vettä.
3. Täytä lämmitetyt sämpylät pehmeällä possulla ja haudutetulla punakaalilla.
Vinkki
- Mehevä possu maistuu myös lautaselta vaikkapa perunamuusin ja punakaalin kera.
- Kokeile myös muita Sydänmerkin burgerireseptejä.
Valmistusohje
Nyhtöpossu
1.
Nosta liha huoneenlämpöön. Kuori ja paloittele sipuli ja inkivääri.
2.
Nosta liha (kannelliseen) vuokaan tai pataan. Lisää sipuli, inkivääri, siirappi ja soijakastike. Hiero mausteet lihan pintaan ja kaada vuoan pohjalle myös vesi. Kypsennä ensin 200 asteessa noin puoli tuntia. Vähennä lämpöä 125 asteeseen ja peitä vuoka kannella tai foliolla.
3.
Kypsennä liha hajoavan pehmeäksi (noin 3 tuntia), lisää tarvittaessa hiukan vettä paistamisen aikana. Nyhdä kypsä liha haarukalla palasiksi ja sekoita paistoliemeen.
Haudutettu punakaali
1.
Valmista lihan kypsyessä punakaali. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kaalisuikaleet ja siirappi. Sekoittele, kunnes kaali alkaa pehmetä.
2.
Leikkaa omenat lohkoiksi ja hienonna sipuli. Lisää sipulit, omenalohkot ja loput ainekset pataan. Hauduta miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia, välillä sekoitellen. Jos seos tuntuu liian kuivalta, lisää kattilaan kypsymisen aikana tilkka vettä.
3.
Täytä lämmitetyt sämpylät pehmeällä possulla ja haudutetulla punakaalilla.
Vinkki
- Mehevä possu maistuu myös lautaselta vaikkapa perunamuusin ja punakaalin kera.
- Kokeile myös muita Sydänmerkin burgerireseptejä.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g