G M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Munakoisorullat

G M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Mehevän sitruunaiset munakoisorullat kylpevät italialaisittain tomaattikastikkeessa.



Raaka-aineet

1 kg
munakoisoja
(½ tl
suolaa)
Tomaattikastike
1
sipuli
3
valkosipulin kynttä
200 g
salaattifenkolia
200 g
kesäkurpitsaa
2 rkl
öljyä
400 g
tomaattimurskaa
1 dl
vettä
1 rkl
(fariini)sokeria
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Juustotäyte
1 prk (200 g)
raejuustoa
200 g
tuorejuustoa
1 tl
sitruunankuorta
½ ruukku
tuoretta oreganoa tai basilikaa
Pinnalle
1 dl
juustoraastetta
½ ruukku
oreganoa tai basilikaa

Valmistusohje

1. Viipaloi munakoisot pituussuunnassa noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paahda munakoisoja 225 asteessa 15–20 minuuttia eli kunnes ne ovat saaneet väriä. Ripottele halutessasi jokaisen viipaleen päälle muutama hippunen suolaa.
2. Tee paahtamisen aikana tomaattikastike. Hienonna sipulit ja suikaloi fenkoli ja kesäkurpitsa.  Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa muutamia minuutteja.  Lisää tomaattimurska. Kaada vesi tomaattimurskapakkaukseen, pyöräytä pari kertaa ja kaada loppu murska-vesiseos kattilaan. Lisää mausteet ja anna hautua kannen alla 20–30 minuuttia. Kaada valmis kastike leivinpaperilla vuorattuun laakeaan uunivuokaan.
3. Sekoita hyvin pestyn sitruunan kuori juustojen joukkoon. Lisää hienonnettu yrtti.
4. Levitä ruokalusikallinen juustotäytettä paahdettujen munakoisoviipaleiden päähän. Kääri rullaksi ja laita uunivuokaan tomaattikastikkeen päälle.  Ripottele pinnalle juustoraaste.
5. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Koristele yrttisilpulla.

Vinkki

Voit käyttää salaattifenkolin sijaan lehtiselleriä tai tuplamäärän kesäkurpitsaa. Ohjeesta tulee rullia noin 20 kpl.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
70 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.7 g
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
70 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.7 g