Kirkas lohikeitto
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
40 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
12 dlvettä
-
10kokonaista maustepippuria
-
2 tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote500 gperunoita
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote400 gkeittojuureksia
-
Sydänmerkki-tuote300 glohifilettä
-
Sydänmerkki-tuote½ dltuoretta tilliä
Valmistusohje
1. Lisää mausteet veteen ja kuumenna.
2. Kuori ja pilko sillä aikaa ja perunat ja sipuli. Lisää palat kiehuvaan veteen keittojuuresten kanssa. Lisää tarvittaessa vettä. Anna kiehua 10-15 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat kypsiä.
3. Leikkaa kala kuutioiksi ja lisää kalapalat kypsymään pariksi minuutiksi. Lisää lopuksi hienonnettu tilli.
Vinkki
- Jos haluat keittoon vaihtelua, korvaa osa perunasta salaattifenkolilla.
- kermaisen lohikeiton ystävä lisää soppaan 1-2 dl ruokakermaa