Aasialainen lihapata

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
G L M

Kiireinen kokki käyttää lihapataan pakastekasviksia. Chilitahna ja korianteri tuovat itämaisia makuja.

Vinkki

Tarjoa lihapadan kanssa vaikkapa täysjyväohraa tai riisi-moniviljaseosta



Raaka-aineet

500 g
naudan paistia
2
porkkanaa
1
keltainen paprika
100 g
purjoa
2
valkosipulin kynttä
2 cm pala
tuoretta inkivääriä
2 rkl
öljyä
2 dl
vettä
½ dl
valkoviinietikkaa
½ tl
seesamöljyä
1 tl
suolaa
1 tl
chilitahnaa
300 g
sokeriherneen palkoja
nippu
tuoretta korianteria
(mustapippuria)

Valmistusohje

1. Suikaloi liha, porkkanat, paprika ja purjo. Hienonna valkosipulin kynnet ja raasta inkivääri.
2. Ruskista lihapalat öljyssä laakeassa kasarissa tai wok-pannussa. Lisää hienonnetut kasvikset ja kuullota kevyesti. Lisää pannulle vettä ja hauduta lihoja ja kasviksia kannen alla noin 10 minuuttia.
3. Lisää valkoviinietikka, seesamöljy, suola, chilitahna ja sokeriherneet. Kuumenna pari minuuttia. Mausta lopuksi pilkotulla korianterilla ja halutessasi mustapippurilla.
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
14 g
Suolaa
0.8 g