Lasagne
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.5 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
- Jauhelihakastike
-
Sydänmerkki-tuote400 gjauhelihaa
-
Sydänmerkki-tuote2sipulia
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
400 gtomaattimurskaa
-
1 rklkuivattua basilikaa (tai kolminkertainen määrä tuoretta)
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 tlpaprikajauhetta
- Juustokastike
-
Sydänmerkki-tuote8 dlrasvatonta maitoa
-
3 rklvehnäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä tai pullomargariinia
-
Sydänmerkki-tuote100 graastettua juustoa
-
¼ tlmuskottipähkinää
-
¼ tljauhettua valkopippuria
-
½ tlsuolaa
- Lisäksi
-
12täysjyvälasagnelevyä
Valmistusohje
1. Tee ensin jauhelihakastike. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha ja sipulisilput kattilassa rasvassa. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.
2. Tee hautumisen aikana juustokastike. Sekoita maito, jauhot ja rasva pinnoitetussa kattilassa. Kypsennä kastiketta koko ajan pohjaa myöten sekoittaen noin 5 minuuttia. Sekoita saonneen kastikkeen joukkoon juustoraaste ja mausteet.
3. Laita suorakaiteen muotoisen vuoan pohjalle kerros jauhelihakastiketta. Aseta tämän jälkeen kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Jatka samaan tapaan: jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta. Paista 175 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea.
Vinkki
Katso myös kasvislasagnen ja pinaatti-lehtikaalilasagnen ohje.