Kikhernekeitto
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulin kynttä
-
½ tlchilihiutaleita
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
1 tlk (400g)kirsikkatomaatteja
-
2 tlk (á 230g)kikherneitä
-
1 lvettä
-
1 tlsuolaa
-
1 tlbasilikaa tai oreganoa
-
(1 tlsokeria)
Valmistusohje
1. Hienonna sipulit. Kuullota sipulisilppua ja chiliä öljyssä muutama minuutti. Lisää kirsikkatomaatit liemineen, valutetut kikherneet ja vesi.
2. Keitä 15-20 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja yrtillä sekä halutessasi sokeriripauksella.
Vinkki
- Lisää halutessasi keiton silmäksi lusikallinen (kaura)fraichea makua pyöristämään.
- Kirsikkatomaatit antavat kikhernekeittoon mukavan happaman maun ja punertavan sävyn. Jos haluat mausta pehmeämmän, käytä tomaattien sijaan runsaammin kikherneitä tai miedon makuisia kasviksia, kuten myskikurpitsaa tai perunaa.
- Oletko maistanut jo tuorehernekeittoa tai linssikeittoa?
- Annoksen hinta n. 0,7€ (syyskuu 2022)