Kasvispita
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
145 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
18 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
- Pitaleivät
-
Sydänmerkki-tuote3 dlmaustamatonta jogurttia
-
25 ghiivaa
-
1kananmuna
-
1 rklsokeria
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
1 tlsuolaa
-
6½ dlhiivaleipäjauhoja
- Linssimuhennos
-
Sydänmerkki-tuote½punasipuli
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
1 dlpunaisia linssejä
-
400 gpaseerattua tomaattia
-
1 dlvettä
-
1 tlbasilikaa
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Paahdetut kasvikset
-
Sydänmerkki-tuote1paprika
-
Sydänmerkki-tuote½punasipuli
-
Sydänmerkki-tuote150 gmunakoisoa
-
Sydänmerkki-tuote150 gkesäkurpitsaa
-
Sydänmerkki-tuote1valkosipulinkynsi
-
Sydänmerkki-tuote(½chili)
-
Sydänmerkki-tuote100 gkirsikkatomaatteja
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkuatuoretta lehtipersiljaa tai korianteria
-
Sydänmerkki-tuote½limetin mehu
- Lisäksi
-
150 ghummusta
Valmistusohje
1. Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, muna, öljy, sokeri ja suola. Lisää jauhoja vähitellen, jotta saat pehmeän taikinan.
2. Leivo heti tangoksi ja jaa 10 osaan. Kauli palat jauhoja apuna käyttäen litteiksi kiekoiksi (halkaisija noin 12 cm). Nosta leivät kohoamaan leivinpaperin päälle ja kohota tunnin ajan.
3. Tee kohotusaikana täytteet. Pilko paprika, punasipuli, munakoiso ja kesäkurpitsa, ja paahda niitä 20 minuuttia uunin ylätasossa 200 asteessa. Pilko valkosipuli ja chili, ja ripottele paahdettujen kasvisten mausteeksi. Puolita kirsikkatomaatit ja hienonna korianteri.
4. Hienonna linssimuhennoksen sipulit. Kuullota niitä hetki öljyssä ja lisää huuhdellut ja valutetut linssit. Lisää paseerattu tomaatti ja vettä ja keitä linssejä miedolla lämmöllä noin 10 minuutin ajan eli kunnes ne kypsyvät ja muhennos on paksua kastiketta. Jos muhennos on liian sakeaa ja meinaa palaa pohjaan, lisää tilkka vettä kypsennyksen aikana. Mausta.
5. Sekoita linssimuhennos ja paahdetut vihannekset, tomaatit, korianteri sekä limen mehu.
6. Paista kohonneita pitaleipiä 200 asteessa noin 10 minuuttia. Halkaise leivät lämpiminä ja täytä kasvisseoksella ja hummuksella.
Vinkki
Kasvispitoista saat ruokaisampia lisäämällä täytteeksi 200 g kotijuustoa tai halloumia. Hummuksen tilalta voit myös kokeilla kastikkeeksi raikasta tsatsikia.