K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kasvispita

K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kasvispitan täytteeseen sopivat mainiosti jääkaapin perälle jääneet ja hiukan nahistuneet kasvikset. Leivät saa leivottua ruokakaapin perustarvikkeilla.



Raaka-aineet

Pitaleivät
Sydänmerkki-tuote
3 dl
maustamatonta jogurttia
25 g
hiivaa
1
kananmuna
1 rkl
sokeria
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
1 tl
suolaa
6½ dl
hiivaleipäjauhoja
Linssimuhennos
Sydänmerkki-tuote
½
punasipuli
Sydänmerkki-tuote
2
valkosipulin kynttä
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
1 dl
punaisia linssejä
400 g
paseerattua tomaattia
1 dl
vettä
1 tl
basilikaa
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Paahdetut kasvikset
Sydänmerkki-tuote
1
paprika
Sydänmerkki-tuote
½
punasipuli
Sydänmerkki-tuote
150 g
munakoisoa
Sydänmerkki-tuote
150 g
kesäkurpitsaa
Sydänmerkki-tuote
1
valkosipulinkynsi
Sydänmerkki-tuote
chili)
Sydänmerkki-tuote
100 g
kirsikkatomaatteja
Sydänmerkki-tuote
½ ruukkua
tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria
Sydänmerkki-tuote
½
limetin mehu
Lisäksi
150 g
hummusta
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, muna, öljy, sokeri ja suola. Lisää jauhoja vähitellen, jotta saat pehmeän taikinan.
2. Leivo heti tangoksi ja jaa 10 osaan. Kauli palat jauhoja apuna käyttäen litteiksi kiekoiksi (halkaisija noin 12 cm). Nosta leivät kohoamaan leivinpaperin päälle ja kohota tunnin ajan.
3. Tee kohotusaikana täytteet. Pilko paprika, punasipuli, munakoiso ja kesäkurpitsa, ja paahda niitä 20 minuuttia uunin ylätasossa 200 asteessa. Pilko valkosipuli ja chili, ja ripottele paahdettujen kasvisten mausteeksi. Puolita kirsikkatomaatit ja hienonna korianteri.
4. Hienonna linssimuhennoksen sipulit. Kuullota niitä hetki öljyssä ja lisää huuhdellut ja valutetut linssit. Lisää paseerattu tomaatti ja vettä ja keitä linssejä miedolla lämmöllä noin 10 minuutin ajan eli kunnes ne kypsyvät ja muhennos on paksua kastiketta. Jos muhennos on liian sakeaa ja meinaa palaa pohjaan, lisää tilkka vettä kypsennyksen aikana. Mausta.
5. Sekoita linssimuhennos ja paahdetut vihannekset, tomaatit, korianteri sekä limen mehu.
6. Paista kohonneita pitaleipiä 200 asteessa noin 10 minuuttia. Halkaise leivät lämpiminä ja täytä kasvisseoksella ja hummuksella.

Vinkki

Kasvispitoista saat ruokaisampia lisäämällä täytteeksi 200 g kotijuustoa tai halloumia. Hummuksen tilalta voit myös kokeilla kastikkeeksi raikasta tsatsikia.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
145 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
18 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.6 g
Kuva: Neuvokas Perhe/Elina Himanen
Kuva: Neuvokas Perhe/Elina Himanen
Kuva: Neuvokas Perhe/Elina Himanen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
145 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
18 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.6 g