Kasvislasagne
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.3 g
Raaka-aineet
- Linssi-kasviskastike
-
Sydänmerkki-tuote2porkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulinkynttä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklruokaöljyä
-
2 dllinssejä
-
1 kgtomaattimurskaa
-
1 tlyrttisekoitusta
-
½ tlsuolaa
-
½ tlsokeria
-
½ tlpaprikajauhetta
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Juustokastike
-
Sydänmerkki-tuote7 dlrasvatonta maitoa
-
Sydänmerkki-tuote½ dlpullomargariinia
-
½ dlvehnäjauhoja
-
¼ tlsuolaa
-
¼ tlmuskottipähkinää
-
Sydänmerkki-tuote100 graastettua juustoa
- Lisäksi
-
12täysjyvälasagnelevyä
Valmistusohje
1. Valmista ensin kasviskastike: Kuori ja raasta porkkanat. Pilko sipulit ja kuullota silppua öljyssä. Lisää porkkanaraaste ja linssit. Sekoittele hetki ja kaada tomaattimurska kattilaan. Lisää mausteet ja anna hautua miedolla lämmöllä. Valmista sillä aikaa juustokastike.
2. Sekoita maito, rasva ja vehnäjauho kattilassa. Keitä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja muskotilla. Lisää 2/3 juustoraasteesta.
3. Laita lasagnevuoan pohjalle ensin ohut kerros kasviskastiketta ja sen päälle ensimmäinen kerros lasagnelevyjä. Peitä levyt ensin kasviskastikkeella ja sen päälle laita vielä juustokastiketta. Jatka näin ja laita viimeisen lasagnelevykerroksen päälle vain juustokastiketta ja ripottele sen päälle loput juustoraasteet. Paista uunin keskitasolle 200 ˚C 45-50 minuuttia.