G M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kalkkunaa pestokastikkeessa

G M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Murea kalkkuna saa makua yrttisestä kastikkeesta.



Raaka-aineet

1 rs (480 g)
kalkkunan maustamattomia fileepihvejä
1
sipuli
7 kpl (70 g)
aurinkokuivattua tomaattia
200 g
maissia (pakaste)
Kastike
2 dl
vettä
1 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitusta
1 dl (90 g)
pestokastiketta
1 rkl
maissitärkkelystä
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
½ tl
kurkumaa
Pinnalle
1 dl
tuoretta basilikaa
100 g
kirsikkatomaatteja
1 dl
juustoraastetta

Valmistusohje

1. Leikkaa kalkkunapihvit 2-3 osaan. Pilko sipuli ja leikkaa tomaatit suikaleiksi. Laita kasvikset ja pihvit uunivuokaan.
2. Sekoita kastikeainekset ja kaada lihojen päälle. Ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa, puolitetut kirsikkatomaatit ja juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 30–35 minuuttia.

Vinkki

Kalkkunan sijaan voit käyttää broilerin fileepihvejä. Jos valitset valmiiksi maustetun lihan, kastikkeeseen ei tarvita suolaa.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
175 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
13 g
Suolaa
0.6 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
175 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
13 g
Suolaa
0.6 g