Juustoinen kukkakaalikeitto
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
45 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.3 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.7 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote900 gkukkakaalia (esim. pakaste)
-
Sydänmerkki-tuote500 gkesäkurpitsaa
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
8 dlvettä
-
250gsulatejuustoa (esim. viherpippurin makuista)
-
1-1½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Laita kukkakaali, pilkottu kesäkurpitsa ja lohkottu sipuli kattilaan. Jos käytät tuoretta kukkakaalia, lisää myös kaalin lehdet. Keitä vedessä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
2. Lisää sulatejuusto kypsien kasvisten päälle, sekoita liemen joukkoon ja anna kiehua pari minuuttia. Soseuta keitto ja mausta suolalla ja pippurilla.