selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
Jogurttikakku persimonhillokkeella
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Jogurttikakku persimonhillokkeella

K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Jogurttikakku tuo valoa juhlaan kuin juhlaan. Raikas, appelsiinilla maustettu jogurttikakku on tehty rapeaan keksipohjaan ja se tarjotaan mausteisen persimonihillokkeen kera.



Raaka-aineet

Pohja
Sydänmerkki-tuote
150 g
kaurakeksejä
Sydänmerkki-tuote
¾ dl
pullomargariinia
1 tl
kanelia
Täyte
5
liivatelehteä
2 dl
vispikermaa
½ - 1 dl
sokeria
Sydänmerkki-tuote
½ l
vaniljajogurttia
Sydänmerkki-tuote
1
appelsiini
1 tl
jauhettua inkivääriä
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
appelsiininmehua
Persimonhilloke
Sydänmerkki-tuote
4 (800 g)
persimonia
Sydänmerkki-tuote
½ dl
appelsiinin mehua
¾ dl
sokeria
1
kanelitanko
1
tähtianis
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan ( Ø 24 cm) pohjan ja laidan väliin. Murskaa juustokakun pohjan keksit, sekoita joukkoon rasva ja kaneli. Painele seos vuoan pohjalle.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
3. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi, lisää sokeria ½ dl ja vatkaa vielä hetki. Lisää jogurtti sekoittaen. Mausta seos 1 appelsiinin kuoriraasteella ja inkiväärillä. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria ½ dl
4. Purista appelsiinista mehu, osa käytetään täytteeseen, osa hillokkeeseen. Kuumenna 2 rkl appelsiininmehua kattilassa ja liuota siihen kuiviksi puristetut liivatteet. Sekoita liivatteet jogurttiseoksen joukkoon ja kaada täyte vuokaan. Tasoita pinta ja peitä muovikelmulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
5. Valmista sillä aikaa kakun kanssa tarjottava persimonhilloke. Pese ja kuutioi persimonit. Voit halutessasi kuoria ne ensin. Laita persimonit kattilaan yhdessä appelsiininmehun, sokerin ja mausteiden kanssa. Keitä sekoittaen 5 – 8 minuuttia riippuen persimonien kypsyydestä. Anna hillokkeen jäähtyä ja poista kanelitanko ja tähtianis.

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
170 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
21 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
170 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
21 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g