G
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Jauheliha-pestokastike

G
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Pestokastike antaa tutulle jauhelihasoosille erinomaisen maun. Täysjyväpastan kanssa nautittuna se on arkiruokaa parhaimmillaan.



Raaka-aineet

1
sipuli
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
öljyä tai pullomargariinia
400 g
jauhelihaa
1
punainen paprika
1 ½ dl
chilinmakuista tomaattikastiketta (esim. Felix)
3-4 rkl
punaista pestoa
1 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta tai 100g tuorejuustoa

Valmistusohje

1. Hienonna sipulit ja kuullota ne rasvassa. Lisää jauheliha ja ruskista.
2. Lisää kapeiksi suikaleiksi leikattu paprika ja jatka kypsennystä muutama minuutti. Lisää chili-tomaattikastike, pesto ja ruokakerma. Anna hautua miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia.

Vinkki

  • Lopputuloksena on maukas jauhelihakastike, johon ei peston ja chilikastikkeen lisäksi tarvitse lisätä mausteita. 
  • jos et löydä kaupasta chilinmakuista tomaattikastiketta, käy pieni purkki (n. 200g) paseerattua tomaattia yhtä mainiosti. Lisää tarvittaessa hiukan chiliä, pippurirouhetta ja suolaa. 
  • Nauti täysjyväpastan kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.8 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Kuva: Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Kuva: Sydänmerkki / Timo Viljakainen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
130 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.8 g