Italialainen munakoisovuoka

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
M K

Tomaattinen munakoisovuoka on erinomaista sellaisenaan tai vaikkapa grillatun lihan ja makkarankin lisäkkeenä. Isoa annoskokoa ei kannata säikähtää: ruoka on entistä herkullisempaa uudelleen lämmitettynä.

Vinkki

  • voit korvata osan munakoisosta kesäkurpitsalla


Raaka-aineet

800 g
munakoisoa
Tomaattikastike
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
2 ½ tlk (á 400g)
luumutomaatteja
120 g
kuivattuja viikunoita
3 rkl
tomaattipyrettä
2 tl
sokeria
1 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
suolaa
Lisäksi
4 rkl
korppujauhoja
60 g
parmesanjuustoa
100 g
mozzarellajuustoa
½ ruukku
tuoretta basilikaa
½ tlk
kirsikkatomaatteja

Valmistusohje

1. Leikkaa munakoisot viipaleiksi, lado uuninpellille ja kypsennä 200 asteessa 15-20 minuuttia.
2. Valmista sillä aikaa tomaattikastike: kuori ja hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä. Lisää tomaatit liemineen, kuutioidut viikunat, tomaattipyree sekä mausteet. Hauduta välillä sekoittaen 20 minuuttia.
3. Kaada leivinpaperilla vuoratun laakean vuoan pohjalle tomaattikastiketta, lado päälle munakoisoviipaleita. Ripottele kolmannes korppujauhoista, juustoista sekä revittyä basilikaa.
4. Lisää kerroksia samalla tavalla ja laita päälimmäiseksi puolitetut kirsikkatomaatit sekä parmesanraastetta. Kypsennä uunissa 200 asteessa 35-45 minuuttia.