Ainekset
-
9 dlvettä
-
3 dltäysjyväriisiä
-
½ tlsuolaa
- Lisäksi
-
2porkkanaa
-
1punainen paprika
-
100 gpunakaalia
-
½ - 1 rklpunaviinietikkaa
-
4kananmunaa
-
1 - 2 rklöljyä
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tlsuolaa
-
2valkosipulin kynttä
-
400 gjauhelihaa, esim. naudan
-
1 rklseesamiöljyä
-
1 ½ rkl(vähäsuolaista) soijakastiketta
-
1 rklseesaminsiemeniä
- Kastike
-
3 rklgochujang-chilitahnaa
-
1 rklsokeria
-
1 rklriisiviinietikkaa
-
1 tlseesamiöljyä
- Viimeistelyyn
-
2 dlituja tai silmuja
-
(1-2 rklseesaminsiemeniä)
Valmistusohje
1. Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (n. 30 - 40 min).
2. Kuori ja suikaloi sillä aikaa porkkanat, suikaloi myös paprika ohuiksi siivuiksi. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi ja hiero joukkoon loraus punaviinietikkaa.
3. Paista kananmunat tilkassa öljyä, mausta mustapippurilla ja suolaripauksella.
4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha seesamiöljyssä. Lisää valkosipuli ja paista muutama minuutti. Sekoita jauhelihan joukkoon soijakastike ja seesaminsiemenet.
5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
6. Kokoa bibimpap-annokset jakamalla riisi neljään kulhoon. Aseta keskelle paistetut kananmunat ja ympärille porkkanat, paprikat, punakaalit ja idut. Lisää jauheliha. Tarjoile kastikkeen kanssa ja ripsauta halutessasi vielä annosten päälle hieman seesaminsiemeniä. Bibimbap on tarkoitus syödä niin, että ainekset sekoitetaan kulhossa ennen syömistä.
Vinkki
Jos haluat bibimpapista kasvisversion, voit vaihtaa jauhelihan vaikkapa nyhtökauraan tai kaurajauhikseen.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
106 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g
Gluteeniton,
Maidoton
Gluteeniton,
Maidoton
Helppo bibimbap jauhelihalla
Bibimpap on korealainen kulhoruoka, jonka perustan muodostavat riisi ja kasvikset. Jauheliha ja paistettu muna tuovat täyttävyyttä ja korealaisella chilitahnalla ryyditetty kastike maustaa annoksen herkulliseksi.
Bibimpap on korealainen kulhoruoka, jonka perustan muodostavat riisi ja kasvikset. Jauheliha ja paistettu muna tuovat täyttävyyttä ja korealaisella chilitahnalla ryyditetty kastike maustaa annoksen herkulliseksi.
Kuva: Sydänmerkki / Hanna Hurtta
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
9 dlvettä
-
3 dltäysjyväriisiä
-
½ tlsuolaa
- Lisäksi
-
2porkkanaa
-
1punainen paprika
-
100 gpunakaalia
-
½ - 1 rklpunaviinietikkaa
-
4kananmunaa
-
1 - 2 rklöljyä
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tlsuolaa
-
2valkosipulin kynttä
-
400 gjauhelihaa, esim. naudan
-
1 rklseesamiöljyä
-
1 ½ rkl(vähäsuolaista) soijakastiketta
-
1 rklseesaminsiemeniä
- Kastike
-
3 rklgochujang-chilitahnaa
-
1 rklsokeria
-
1 rklriisiviinietikkaa
-
1 tlseesamiöljyä
- Viimeistelyyn
-
2 dlituja tai silmuja
-
(1-2 rklseesaminsiemeniä)
Valmistusohje
1. Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (n. 30 - 40 min).
2. Kuori ja suikaloi sillä aikaa porkkanat, suikaloi myös paprika ohuiksi siivuiksi. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi ja hiero joukkoon loraus punaviinietikkaa.
3. Paista kananmunat tilkassa öljyä, mausta mustapippurilla ja suolaripauksella.
4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha seesamiöljyssä. Lisää valkosipuli ja paista muutama minuutti. Sekoita jauhelihan joukkoon soijakastike ja seesaminsiemenet.
5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
6. Kokoa bibimpap-annokset jakamalla riisi neljään kulhoon. Aseta keskelle paistetut kananmunat ja ympärille porkkanat, paprikat, punakaalit ja idut. Lisää jauheliha. Tarjoile kastikkeen kanssa ja ripsauta halutessasi vielä annosten päälle hieman seesaminsiemeniä. Bibimbap on tarkoitus syödä niin, että ainekset sekoitetaan kulhossa ennen syömistä.
Vinkki
Jos haluat bibimpapista kasvisversion, voit vaihtaa jauhelihan vaikkapa nyhtökauraan tai kaurajauhikseen.
Valmistusohje
1.
Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (n. 30 - 40 min).
2.
Kuori ja suikaloi sillä aikaa porkkanat, suikaloi myös paprika ohuiksi siivuiksi. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi ja hiero joukkoon loraus punaviinietikkaa.
3.
Paista kananmunat tilkassa öljyä, mausta mustapippurilla ja suolaripauksella.
4.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha seesamiöljyssä. Lisää valkosipuli ja paista muutama minuutti. Sekoita jauhelihan joukkoon soijakastike ja seesaminsiemenet.
5.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
6.
Kokoa bibimpap-annokset jakamalla riisi neljään kulhoon. Aseta keskelle paistetut kananmunat ja ympärille porkkanat, paprikat, punakaalit ja idut. Lisää jauheliha. Tarjoile kastikkeen kanssa ja ripsauta halutessasi vielä annosten päälle hieman seesaminsiemeniä. Bibimbap on tarkoitus syödä niin, että ainekset sekoitetaan kulhossa ennen syömistä.
Vinkki
Jos haluat bibimpapista kasvisversion, voit vaihtaa jauhelihan vaikkapa nyhtökauraan tai kaurajauhikseen.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
106 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g
Yhteistyössä