Ainekset
- 
                    400 gvarsikukkakaaleja
 - 
                    2 rklöljyä
 - Yrttiöljy
 - 
                    1 dlöljyä
 - 
                    ½ ruukkuatuoretta basilikaa
 - 
                    ½ ruukkuatuoretta lehtipersiljaa
 - 
                    muutama oksatuoretta minttua
 - 
                    ¼ tlsuolaa
 - 
                    ¼ tlrouhittua mustapippuria
 - 
                    2 rklauringonkukan siemeniä
 
Valmistusohje
                    1. Huuhdo varsikukkakaalit ja siisti kannat. Pirskottele päälle tai voitele kukkakaalit öljyllä.
                  
                                                                                  
                    2. Valmista yrttiöljy  laittamalla ainekset siemeniä lukuun ottamatta kapeaan, korkeareunaiseen astiaan. Sekoita  rouheaksi kastikkeeksi. Lisää lopuksi auringonkukansiemenet.
                  
                                                                                  
                    3. Grillaa varsikukkakaaleja kuumassa grillissä, kunnes kaalit ovat saaneet hieman väriä.  Tarjoa varsikukkakaalit yrttiöljyn kanssa.
                  
                                                            Vinkki
- Voit valmistaa varsikukkakaalit myös liedellä parilapannulla. Esikeitä varsikukkakaaleja silloin minuutin verran kiehuvassa vedessä.
 - Tarjoa grillatut varsikukkakaalit liha- tai kalaruuan kanssa.
 
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ravintosisältö
/ 100 g
                Energiaa
              
              
                230 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                23 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                1.5 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                3 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                2 g
              
            
                Kuitua
              
              
                2 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                3 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.4 g
              
            
                                                                  Gluteeniton,
                                                                                  Maidoton,
                                                                                  Munaton,
                                                                                  Kasvis (lakto-ovo),
                                                                                  Vegaaninen
                                                            
                          
          
                                                                  Gluteeniton,
                                                                                  Maidoton,
                                                                                  Munaton,
                                                                                  Kasvis (lakto-ovo),
                                                                                  Vegaaninen
                                                            
                          
          Grillatut varsikukkakaalit yrttiöljyllä
Keväisen varsikukkakaalin lempeä maku pääsee oikeuksiinsa grillissä. Basilikalla ja mintulla ryyditetty yrttiöljy viimeistelee herkullisen lisäkkeen.
Keväisen varsikukkakaalin lempeä maku pääsee oikeuksiinsa grillissä. Basilikalla ja mintulla ryyditetty yrttiöljy viimeistelee herkullisen lisäkkeen.
Kuva: Sydänmerkki/ Minna Rautio-Pakaste
              Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ainekset
- 
                    400 gvarsikukkakaaleja
 - 
                    2 rklöljyä
 - Yrttiöljy
 - 
                    1 dlöljyä
 - 
                    ½ ruukkuatuoretta basilikaa
 - 
                    ½ ruukkuatuoretta lehtipersiljaa
 - 
                    muutama oksatuoretta minttua
 - 
                    ¼ tlsuolaa
 - 
                    ¼ tlrouhittua mustapippuria
 - 
                    2 rklauringonkukan siemeniä
 
Valmistusohje
                    1. Huuhdo varsikukkakaalit ja siisti kannat. Pirskottele päälle tai voitele kukkakaalit öljyllä.
                  
                                                                                  
                    2. Valmista yrttiöljy  laittamalla ainekset siemeniä lukuun ottamatta kapeaan, korkeareunaiseen astiaan. Sekoita  rouheaksi kastikkeeksi. Lisää lopuksi auringonkukansiemenet.
                  
                                                                                  
                    3. Grillaa varsikukkakaaleja kuumassa grillissä, kunnes kaalit ovat saaneet hieman väriä.  Tarjoa varsikukkakaalit yrttiöljyn kanssa.
                  
                                                            Vinkki
- Voit valmistaa varsikukkakaalit myös liedellä parilapannulla. Esikeitä varsikukkakaaleja silloin minuutin verran kiehuvassa vedessä.
 - Tarjoa grillatut varsikukkakaalit liha- tai kalaruuan kanssa.
 
Valmistusohje
                1. 
                                                              Huuhdo varsikukkakaalit ja siisti kannat. Pirskottele päälle tai voitele kukkakaalit öljyllä.
              
                2. 
                                                              Valmista yrttiöljy  laittamalla ainekset siemeniä lukuun ottamatta kapeaan, korkeareunaiseen astiaan. Sekoita  rouheaksi kastikkeeksi. Lisää lopuksi auringonkukansiemenet.
              
                3. 
                                                          Grillaa varsikukkakaaleja kuumassa grillissä, kunnes kaalit ovat saaneet hieman väriä.  Tarjoa varsikukkakaalit yrttiöljyn kanssa.
              Vinkki
- Voit valmistaa varsikukkakaalit myös liedellä parilapannulla. Esikeitä varsikukkakaaleja silloin minuutin verran kiehuvassa vedessä.
 - Tarjoa grillatut varsikukkakaalit liha- tai kalaruuan kanssa.
 
Ravintosisältö / 100 g
                Energiaa
              
              
                230 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                23 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                1.5 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                3 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                2 g
              
            
                Kuitua
              
              
                2 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                3 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.4 g
              
            Kokeile myös näitä reseptejä
Yhteistyössä