Parsa - kevään herkuista jaloin!

Parsa on kevään monikäyttöinen vihreä herkku, jonka maku tulee esiin ilman suuria maustemääriä.

Hienostunut parsa taipuu moneksi: keittoihin, piirakoihin, risottoon sekä tietysti sellaisenaan syötäväksi alkuruokana ja lisäkkeenä. Kokeile myös parsapastaa kevään juhliin. Yksinkertaisuus on parsaruuissa parasta. Herkkää makua ei kannata peittää turhilla mausteilla - useimmiten ripaus suolaa ja pippuria riittää.

Parsaa on saatavilla perinteisen vihreän lisäksi myös valkoisena. Väriero johtuu siitä, että valkoinen parsa kasvaa auringon valolta suojattuna mullan alla. Sen maku on hieman vihreää serkkuaan miedompi ja hienostuneempi.

Unohda parsakattila

Parsan kypsentäminen ei vaadi erityisiä työvälineitä. Riittää, kun laitat tyvestä katkaistut varret uunivuokaan, pirskotat päälle lusikallisen tai kaksi rypsiöljyä sekä ripaukset suolaa ja sokeria. Parsanvarret kypsyvät uunin paahteessa 200 asteessa noin 10 minuutissa herkullisen napakoiksi. Sama resepti toimii myös grillaamiselle.


Kevätruokien parsaklassikot sekä parsaa kulhossa