Parsa - kevään herkuista jaloin!

Hienostunut parsa taipuu moneksi: keittoihin, piirakoihin, risottoon sekä tietysti sellaisenaan syötäväksi alkuruokana ja lisäkkeenä. Kokeile myös parsapastaa tai juhlavia suupaloja kevään juhliin. Yksinkertaisuus on parsaruuissa parasta. Herkkää makua ei kannata peittää turhilla mausteilla - useimmiten ripaus suolaa ja pippuria riittää.


Unohda parsakattila

Parsan kypsentäminen ei vaadi erityisiä työvälineitä. Riittää, kun laitat tyvestä katkaistut varret uunivuokaan, pirskotat päälle lusikallisen tai kaksi rypsiöljyä sekä ripaukset suolaa ja sokeria. Parsanvarret kypsyvät uunin paahteessa 200 asteessa noin 10 minuutissa herkullisen napakoiksi. Sama resepti toimii myös grillaamiselle.


Kesäkurpitsaa paistokseen ja muffineiksi

Toinen kesän aloittaja, kesäkurpitsa, soveltuu yhtä lailla mitä moninaisimpiin ruokiin ja leivonnaisiin. Täytä puolikkaat mausteisella jauheliha- tai kasvisseoksella ja kuorruta uunissa ihanan rapeiksi veneiksi. Tai viipaloi ja kokoa lisukkeiden kanssa uunipaistokseksi tai aromikkaan fenkolin kanssa maukkaaksi keitoksi. Oletko jo kokeillut kesäkurpitsamuffineita?