Parsapasta

Odotan parsakautta joka kevät yhtä kiihkeästi kuin uusien perunoiden esiinmarssia keskikesällä. Kausiherkuista haluan pitää kiinni! Vasta kun eurooppalaiset parsat tulevat kauppoihin, nappaa nipun – tai useimmiten kaksi – ostoskoriini. Parsasta syntyy vaikka mitä herkkua!

Yksi ihanan helppo ja arkinen parsaresepti on parsapasta. Parsan ja sitruunan yhdistelmä on herkullinen, ja sitä voi täydentää kourallisella pakasteherneitä – kotimaiset pakasteherneet ovat onneksi aina sesongissa. Joskus hujautan pastan sekaan hieman ruokakermaa tai kaurakermaa, joka pyöristää sitruunaista makua sopivasti. Kovin tarkkoja määriä en reseptissä halua antaa, hapokkuus kannattaa säätää omaan suuhun sopivaksi. Pieni määrä parmesaania kruunaa pastan täydelliseksi, kunhan muistaa, että parmesaani on hurjan suolaista, joten se kannattaa huomioida ruokaa suolatessa.

Mitä sinä kokkaat parsasta?

RESEPTI

kahdelle

noin 180 g pastaa (esim. spagetti tai tagliatelle)

1 rkl rypsiöljyä

300 g parsaa

1 valkosipulinkynsi

1/2 sitruunan kuori raastettuna (keltainen osa ohuelti)

noin 1/2 sitruunamehu

noin 1 dl ruokakermaa tai kaurakermaa

kourallinen pakasteherneitä

hieman suolaa

tuoretta basilikaa tai lehtipersiljaa

Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä al denteksi. Pieni parsa ja freesaa sitä pastan keittyessä öljyssä murskatun valkosipulinkynnen kanssa keskilämmöllä noin 10 minuuttai. Kaada pastasta vesi pois. Lisää sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu, parsat sekä ruoka- tai kaurakerma. Heitä sekaan myös pakasteherneet, ne sulavat kuuman pastan seassa hetkessä. Sekoita. Mausta maltillisesti suolalla ja tarjoa pastan kaverina tuoretta basilikaa tai lehtipersiljaa.


Kommentoi