Laskiaisherkkuja

Laskiaisena aloitetaan laskeutuminen pääsiäisen viettoon. Ennen pääsiäispaastoa paitsi nautitaan hyvästä ruokatarjoilusta, myös pidetään hauskaa mäenlaskun ja muun talviulkoilun merkeissä.

Hernekeitto kuuluu itseoikeutetusti laskiaisen ruokapöytään. Perinteisellä mallilla keittäminen alkaa kuivattujen herneiden liottamisella ja etenee siitä tuntikausien keittämisen kautta ruokalautaselle. Jos haluat päästä hernariaterialle joutuisammin, avaa säilykepurkki tai kokkaa nopea soppa kikherneistä tai pakasteherneistä. Myös linssikeitossa on hernekeittomaista tunnelmaa ja makumaailmaa. Jos klassinen rasvarieska ei maistu keiton kaverina, pyöräytä kyytipojaksi rieskat perunasta tai speltistä.

Makeita jälkiruokia ja leivonnaisia ei unohdeta laskiaisenakaan. Laskiaispitko syntyy nopeasti valmiista kaupan pullasta. Letut ja pannukakut ovat myös perinteisiä paaston aloittamisen herkkuja, vaikkapa omenalla maustettuna. Myös pullan voi loihtia lettumaiseen muotoon, laskiaiswrapiksi. Täytteissä vain mielikuvitus on rajana: raikas sitruunatäyte ja pähkinäinen nutellatäyte haastavat perinteiset hillot ja mantelimassat herkullisella tavalla - kokeile vaikka!

Liukkaita laskuja!