Spelttirieskat
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
151 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.2 g
Raaka-aineet
-
5 dlvettä
-
50 ghiivaa
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkauraleseitä
-
Sydänmerkki-tuote1 dlvehnäleseitä
-
1 dlvehnänalkioita
-
Sydänmerkki-tuote1 dlhasselpähkinärouhetta
-
Sydänmerkki-tuote3 rklpellavansiemeniä
-
Sydänmerkki-tuote5 dlspelttijauhoja
-
3 dlhiivaleipäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä tai pullomargariinia
Valmistusohje
1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva ja suola nesteeseen. Lisää leseet, alkiot, pähkinärouhe ja pellavansiemenet ja sekoita seos tasaiseksi.
2. Lisää jauhot pienissä erissä taikinaan. Lisää lopuksi rypsiöljy. Alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla n. 30 minuuttia.
3. Muotoile kohonneesta taikinasta tanko ja leikkaa siitä n. 20 samankokoista palasta. Muotoile palat pulliksi ja litistä ne kämmenellä litteiksi. Kohota noin 10 minuuttia.
4. Paista rieskat uunissa 225 asteessa n.12-15 minuuttia.