Lähdetään laturetkelle

Kansallinen hiihtopäivä 29.1.2022

Hyvä on hiihtäjän hiihdellä, kun on hyvää seuraa! Seuran ohella onnistuneen laturetken avaimia ovat tietysti myös hyvät eväät. Ruokahan on usein koko reissun kohokohta, josta riittää muisteltavaa. Kylläpä kahvit ja eväsleivät maistuvatkin ulkona mahtavilta, ja kaakao- tai mehuhetki taukotuvalla tekee aina hyvää.

Hiihtoretken pituudesta riippuen reppuun kannattaa siis aina pakata vähintäänkin lämmintä juotavaa ja pientä purtavaa. Vinkkinä mainittakoon, että eväsleivät voi kääräistä kotona folioon, jolloin niitä voi myös hieman lämmittää nuotion loimussa.

Mutta mikä tärkeintä – hiihdellään kaikessa rauhassa ja nautitaan eväät yhdessä, ja nautitaan myös luonnosta. Siihen hyvän tilaisuuden tarjoaa Kansallinen Hiihtopäivä lauantaina 29.1. jolloin ympäri Suomea on tarjolla kivoja yhteisiä hiihtotapahtumia ja laturetkiä ympäri Suomen. Kansallisen hiihtopäivän taustalla ja liikkeellepanijana on Hiihtoliitto yhdessä Suomen Ladun, Sydänliiton ja TUL:n paikallisyhdistysten kanssa.

Siispä kaikki laduille – tavoitteena on miljoona hiihtäjää!

Termospulloon tai ruokatermariin voi juoman lisäksi keitellä myös keittoa. Näin isomman nälän yllättäessä ei iske nälkäkiukku perheen pienimmillekään, jos kotimatkaa on vielä jäljellä.

Aina maistuu! Muffinit kulkevat mukana kätevästi rasiassa, ja ihanasta nyhtöpullasta riittää kahviseuraa vaikka koko poppoolle.

Kansallinen Hiihtopäkvä

#KHP2022 #kansallinenhiihtopäivä #kokosuomihiihtää #rakastuhiihtoon