Gluteenittomat muffinit
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
290 kcal
Rasvaa
15 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.5 g
Hiilihydraatteja
31 g
josta sokereita
14 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote75 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
¾ dlsokeria
-
1muna
-
Sydänmerkki-tuote2 rklmaitoa
-
2 dlperunajauhoja
-
Sydänmerkki-tuote1 dl (80 g)mantelijauhetta
-
1 tlleivinjauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
- Pinnalle ja koristeeksi
-
Sydänmerkki-tuote1 (200 g)päärynä
-
Sydänmerkki-tuote½ dlmantelilastuja
-
1 tltomusokeria
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna, maito ja kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Lado taikina paperivuokiin.
2. Leikkaa päärynästä ohuita viipaleita ja aseta ne viuhkaksi tai ruusukkeiksi gluteenittomien muffinssien päälle. Ripottele koristeeksi mantelilastuja.
3. Paista 200 asteessa kullanruskeiksi eli 15-20 minuuttia, muffinssien koosta riippuen. Koristele jäähtyneet levonnaiset halutessasi tomusokerilla.
Vinkki
- Päärynän ohella muffinsseihin voi käyttää muita hedelmiä, esimerkiksi omenaa, persikkaa tai aprikoosia. Myös paistonkestävää marmeladi on hyvä täyte.
- Lisämausteeksi sopivat mm. jauhettu inkivääri ja kardemumma.