Banaani-pähkinämuffinit
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
285 kcal
Rasvaa
12 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.2 g
Hiilihydraatteja
40 g
josta sokereita
19 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.1 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote2-3 (450 g)banaania
-
Sydänmerkki-tuote3 rklpullomargariinia
-
Sydänmerkki-tuote2 rklmaitoa tai vahvaa kahvia
-
2 tlvalkoviinietikkaa
-
1 dlpekaanipähkinöitä
-
Sydänmerkki-tuote2 ½ dlpuolikarkeita spelttijauhoja
-
¾ - 1 dlfariinisokeria
-
1 tlkanelia
-
½ tlleivinjauhetta
-
½ tlsoodaa
- Kuorrutus
-
1 ½ dltomusokeria
-
1-2 rklvahvaa kahvia
-
4-5pekaanipähkinää tai kuivattua banaanilastua
Valmistusohje
1. Kuori banaanit ja soseuta ne haarukalla. Sosetta tulisi olla 2 ½ dl.
2. Sekoita banaanin joukkoon rasva ja nesteet. Rouhi pekaanipähkinät veitsellä.
3. Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa. Jos käytät täysin kypsiä banaaneja, pienempi sokerimäärä riittää. Lisää banaaniseos nopeasti sekoittaen ja kääntele lopuksi joukkoon pähkinät.
4. Jaa taikina kahden lusikan avulla vuokiin muffinipellille. Paista 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.
5. Anna muffinien jäähtyä ennen kuorruttamista. Sekoita tomusokerin joukkoon kahvi ja valuta kuorrutetta muffineille. Koristele pekaanipähkinöillä tai kuivatuilla banaaniviipaleilla.
Vinkki
Jos sinulla ei ole muffinipeltiä, laita kaksi muffinivuokaa päällekäin.