Kurpitsakeitto
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
42 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1 kgmyskikurpitsaa
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote2 cm palatuoretta inkivääriä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
1 lvettä
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote200 gtuorejuustoa
Valmistusohje
1. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet ja höttöinen keskusta. Paloittele kasvis noin 10 osaan ja kuori kurpitsanpalat terävällä veitsellä leikkuulautaa vasten ikään kuin höyläten kuorta pois pala palalta.
2. Hienonna sipuli ja raasta inkivääri. Kuullota kasviksia öljyssä muutama minuutti.
3. Lisää vesi ja anna kypsyä noin 20 minuuttia. Lisää suola, pippuri ja tuorejuusto kypsennyksen loppuvaiheessa. Soseuta keitto.
Vinkki
- Mausteiden ystävä voi lisätä soppaan intialaista vivahdetta vaikkapa garam masalasta.
- Myskikurpitsasesongin ulkopuolella voit käyttää kesäkurpitsaa, muuta kurpitsaa tai vaikkapa bataattia. Kasvisten vesipitoisuus vaihtelee, joten käytä keitinvettä aluksi 7-8 dl ja lisää tarvittaessa kypsennyksen aikana.