G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Kurpitsakeitto

G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Täyteläinen kurpitsakeitto syntyy myskikurpitsasta. Lempeä kurpitsan makumaailma saa terävyyttä tuoreesta inkivääristä ja mustapippurista.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
1 kg
myskikurpitsaa
Sydänmerkki-tuote
1
sipuli
Sydänmerkki-tuote
2 cm pala
tuoretta inkivääriä
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
1 l
vettä
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Sydänmerkki-tuote
200 g
tuorejuustoa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet ja höttöinen keskusta. Paloittele kasvis noin 10 osaan ja kuori kurpitsanpalat terävällä veitsellä leikkuulautaa vasten ikään kuin höyläten kuorta pois pala palalta.
2. Hienonna sipuli ja raasta inkivääri. Kuullota kasviksia öljyssä muutama minuutti.
3. Lisää vesi ja anna kypsyä noin 20 minuuttia. Lisää suola, pippuri ja tuorejuusto kypsennyksen loppuvaiheessa. Soseuta keitto.

Vinkki

  • Mausteiden ystävä voi lisätä soppaan intialaista vivahdetta vaikkapa garam masalasta.
  • Myskikurpitsasesongin ulkopuolella voit käyttää kesäkurpitsaa, muuta kurpitsaa tai vaikkapa bataattia. Kasvisten vesipitoisuus vaihtelee, joten käytä keitinvettä aluksi 7-8 dl ja lisää tarvittaessa kypsennyksen aikana.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
42 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.4 g
Kuva: Sydänmerkki/Elvi Rista
Kuva: Sydänmerkki/Elvi Rista
Kuva: Sydänmerkki/Elvi Rista
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
42 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.4 g