Juustosarvet
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
276 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.1 g
Hiilihydraatteja
33 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
12 g
Suolaa
0.9 g
Raaka-aineet
-
3 -3 ½ dlvehnäjauhoja
-
3- 3 ½ dlhiivaleipäjauhoja
-
2 tlleivinjauhetta
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote2 dlkermaviiliä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
2kananmunaa
- Täyte
-
½kananmuna
-
Sydänmerkki-tuote2 dljuustoraastetta
-
Sydänmerkki-tuote2 rkltuorejuustoa
-
Sydänmerkki-tuote1 dltuoretta basilikaa
- Voiteluun
-
½kananmuna
- Pinnalle
-
1 rklunikonsiemeniä
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat ainekset. Lisää nesteet ja sekoita nopeasti tasasiseksi.
2. Riko voiteluun käytettävä kananmuna kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Sekoita puolet kananmunasta, juustoraaste, tuorejuusto sekä hienonnettu basilika tahnaksi.
3. Jaa taikina 2 osaan. Kauli noin 3 mm pyöreäksi levyksi ja jaa 6 sektoriksi. Laita lusikallinen täytettä leveään päähän, levitä täytettä hieman ja kieritä sarviksi. Voitele ja koristele. Paista 225 asteessa 15 min.
Vinkki
- Voit käyttää halutessasi kermaviilin sijaan piimää tai maitorahkaa. Jos valintasi on purkillinen (250 g) rahkaa, lisää taikinaan noin ½ dl maitoa, jotta taikina ei jää liian kuivaksi. Rahkaa käytettäessä jauhoja saattaa riittää 1-2 dl pienempi määrä.
- Jauhojen koostumuksissa on vaihtelua: toiset imevät enemmän kosteutta kuin toiset. Jauhoja kannattaakin lisätä vähitellen, jotta huomaat, jos taikina uhkaa muodostua liian kuivaksi. Jos näin käy, lisää ylimääräinen kananmuna, tilkkanen maitoa, piimää tai muuta nestettä.
- Kokeile sarvien sisuksissa myös kinkkutäytettä: 50 g kinkkua, 100 g juustoraastetta, ½ sipuli tai paprika sekä 2 tl sitruunankuorta, tai pähkinäistä hillotäytettä: 100 g pähkinöitä, 3 rkl appelsiinimarmeladia ja 100 g juustoraastetta.
- katso video