Kuva: Sydänmerkki/Elvi Rista

Ainekset

3 -3 ½ dl
vehnäjauhoja
3- 3 ½ dl
hiivaleipäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
2 dl
kermaviiliä
2 rkl
öljyä
2
kananmunaa
Täyte
½
kananmuna
2 dl
juustoraastetta
2 rkl
tuorejuustoa
1 dl
tuoretta basilikaa
Voiteluun
½
kananmuna
Pinnalle
1 rkl
unikonsiemeniä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
276 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.1 g
Hiilihydraatteja
33 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
12 g
Suolaa
0.9 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Juustosarvet

Kun innokkaat retkeilijät seisovat jo ovella, loihditaan retkievääksi hetkessä maukkaat juustosarvet. Nämä nopeat juustosarvet vievät kielen mennessään!

Kun innokkaat retkeilijät seisovat jo ovella, loihditaan retkievääksi hetkessä maukkaat juustosarvet. Nämä nopeat juustosarvet vievät kielen mennessään!

Kuva: Sydänmerkki/Elvi Rista

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
3 -3 ½ dl
vehnäjauhoja
3- 3 ½ dl
hiivaleipäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
2 dl
kermaviiliä
2 rkl
öljyä
2
kananmunaa
Täyte
½
kananmuna
2 dl
juustoraastetta
2 rkl
tuorejuustoa
1 dl
tuoretta basilikaa
Voiteluun
½
kananmuna
Pinnalle
1 rkl
unikonsiemeniä

Valmistusohje

1.
Sekoita kuivat ainekset. Lisää nesteet ja sekoita nopeasti tasasiseksi.
2.
Riko voiteluun käytettävä kananmuna kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Sekoita puolet kananmunasta, juustoraaste, tuorejuusto sekä hienonnettu basilika tahnaksi.
3.
Jaa taikina 2 osaan. Kauli noin 3 mm pyöreäksi levyksi ja jaa 6 sektoriksi. Laita lusikallinen täytettä leveään päähän, levitä täytettä hieman ja kieritä sarviksi. Voitele ja koristele. Paista 225 asteessa 15 min.

Vinkki

  • Voit
    käyttää halutessasi kermaviilin sijaan piimää tai maitorahkaa. Jos valintasi on
    purkillinen (250 g) rahkaa, lisää taikinaan noin ½ dl maitoa, jotta taikina ei
    jää liian kuivaksi. Rahkaa käytettäessä jauhoja saattaa riittää 1-2 dl pienempi määrä.
  • Jauhojen koostumuksissa on vaihtelua: toiset imevät enemmän kosteutta kuin toiset. Jauhoja kannattaakin lisätä vähitellen, jotta huomaat, jos taikina uhkaa muodostua liian kuivaksi. Jos näin käy, lisää ylimääräinen kananmuna, tilkkanen maitoa, piimää tai muuta nestettä.
  • Kokeile sarvien sisuksissa myös kinkkutäytettä: 50 g
    kinkkua, 100 g juustoraastetta, ½ sipuli tai paprika sekä 2 tl sitruunankuorta,
    tai pähkinäistä hillotäytettä: 100 g pähkinöitä, 3 rkl appelsiinimarmeladia ja
    100 g juustoraastetta.
  • katso video
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
276 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.1 g
Hiilihydraatteja
33 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
12 g
Suolaa
0.9 g