Ohrasuurimorieska

K

Ohrasuurimorieskojen teko alkaa jo edellisenä päivänä kun suurimot laitetaan turpoamaan. Seuraavana päivänä valmistus vaatii vain muutaman minuutin ja hetken paistoajan.



Raaka-aineet

1 l
rasvatonta piimää
5 dl
ohrasuurimoita
2 dl
rasvatonta maitoa
1 ½ dl
kaurahiutaleita
2
munaa
1 tl
soodaa
¾ tl
suolaa

Valmistusohje

1. Sekoita piimä ja ohrasuurimot ja anna ainesten turvota huoneenlämmössä noin 10 tuntia, esimerkiksi yön yli.
2. Lisää muut aineet. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista 250 asteen lämmössä noin 25 minuuttia.
Sydänmerkki/ Elina Himanen
Sydänmerkki/ Elina Himanen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
140 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
23 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g