Mustikka-banaanijäätelö

G M K

Kokeile välillä tehdä jäätelöä itse, se onnistuu myös ilman jäätelökonetta.

Vinkki

  • Jos käytät pakastemustikoita, annan niihden pehmetä ensin vähän aikaa jääkaapissa. 
  • Pehmeää rahkaa löytyy myös 2,3% rasvaa sisältävänä. Sekin sopii hyvin tähän kesäiseen herkkuun 
  • Jäätelö on heti syötävää, mutta säilyy myös pakastimessa 1-2 viikkoa. Anna pakastetun jäätelön pehmetä ennen tarjoilua.


Raaka-aineet

2
banaania
200 g (3 dl)
mustikoita
250 g
maustamatonta rahkaa (pehmeää)
3 rkl
vaahterasiirappia
1 rkl
öljyä
1 tl
limetinkuorta raastettuna
Tarjoiluun
2 dl
marjoja

Valmistusohje

1. Kuori ja pilko banaanit. Laita palat pakastimeen kohmettumaan. Jäädytä myös mustikat, jos ne ovat tuoreita. Pese limetti hyvin ja raasta kuori.
2. Mittaa kaikki ainekset tehoseikoittimeen tai monitoimikoneen kulhoon.
3. Sekoita aineet tasaiseksi massaksi. Tarjoa heti marjojen kanssa.
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.1 g