Ruoka virkistää myös työpäivää

Työpäivä ei tunnu niin pitkältä ja jaksaminen pysyy yllä, kun syö riittävästi etenkin aamulla ja lounaalla.

Kun haluat pysyä energisenä läpi työpäivän ja syödä terveellisesti, ei ole täysin sama mitä lounaaksi valitset, ja jätätkö esimerkiksi aamupalan päivittäin syömättä. Niinkin pienellä teolla, kuin iltapäivän välipalalla voit vaikuttaa merkittävästi siihen, miten ruokailu työpäivän jälkeen jatkuu kotona. Juuri kotona syödyistä aterioista monet saavat suurimman osan päivän energiastaan.

Aterioiden valintaan päivän aikana vaikuttavat lisäksi edellisen yön unet ja illan syömiset, kuten myös se, mitä ruokaärsykkeitä näemme ympärillämme. Päivän ateriat vaikuttavat siis toisiinsa muodostaen terveellistä syömistä helpottavan, tai hankaloittavan, jatkumon. Se, mitä syömme aamupalaksi, vaikuttaa siihen, mitä valitsemme lounaalla – lounas ja aamu yhdessä taas iltaan.

Terveellinen, työvireyttä ylläpitävä syöminen on helppoa, kunhan tietää mitä tekee ja jaksaa toteuttaa suunnitelmaansa päivästä toiseen. Kaiken ei silti tarvitse olla mustavalkoista, ja tärkeää onkin joustava ja myös satunnaiset sattumat salliva ajattelutapa.

Olet sitten nuori tai varttuneempi: tässä sinulle työaikaisen ruokailun asiantuntijan, Henna Rannikon, vinkkejä työvireyttä ylläpitävään syömiseen.

Aamiaisesta kelpo startti päivälle

Aamiainen on yksi päivän pääaterioista. Se vaikuttaa kauaskantoisesti koko päivän syömisiin.

Tehoa työhön lounaasta

Järkevillä lounasvalinnoilla myös iltapäivän työ sujuu sutjakasti.

Sydänmerkki takaa terveellisen lounaan

Sydänmerkki kertoo, että lounasruuassa on energiaa ja ravintoaineita sopivassa suhteessa.

Välipala virkistää

Myös välipala tukee jaksamista arjessa.