 
                  Ainekset
- 
                    500 gperunoita
- 
                    400 gpunajuuria
- 
                    300 gporkkanoita
- 
                    2 rklmaustettua öljyä (esim. voin maku)
- 
                    2 rklbalsamiviinietikkaa
- 
                    2 rklpieniä kapriksia
- 
                    1 ½ rklhunajaa
- 
                    ½ tlsuolaa
Valmistusohje
                    1. Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja leikkaa punajuuret perunoiden kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat noin parin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
                  
                                                                                  
                    2. Sekoita kaikki kasvikset kulhossa. Lisää  öljy, balsamiviinietikka, kaprikset, hunaja ja suola. Kaada kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 35 minuuttia.
                  
                                                            Vinkki
Voit tehdä rosollin uunia vaille valmiiksi jo edellisenä päivänä. Näin herkullinen lisäke valmistuu pöytään nopeasti.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ravintosisältö
/ 100 g
                Energiaa
              
              
                86 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                3 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                0.2 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                13 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                7 g
              
            
                Kuitua
              
              
                2 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                1 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.3 g
              
            
                                                                  Gluteeniton,
                                                                                  Maidoton,
                                                                                  Munaton,
                                                                                  Kasvis (lakto-ovo)
                                                            
                          
          
                                                                  Gluteeniton,
                                                                                  Maidoton,
                                                                                  Munaton,
                                                                                  Kasvis (lakto-ovo)
                                                            
                          
          Paahdettu rosolli
Joulun ajan klassikko saa paahdettuna uutta makua.
Joulun ajan klassikko saa paahdettuna uutta makua.
Kuva: Sydänmerkki /Suvi Laine
              Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ainekset
- 
                    500 gperunoita
- 
                    400 gpunajuuria
- 
                    300 gporkkanoita
- 
                    2 rklmaustettua öljyä (esim. voin maku)
- 
                    2 rklbalsamiviinietikkaa
- 
                    2 rklpieniä kapriksia
- 
                    1 ½ rklhunajaa
- 
                    ½ tlsuolaa
Valmistusohje
                    1. Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja leikkaa punajuuret perunoiden kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat noin parin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
                  
                                                                                  
                    2. Sekoita kaikki kasvikset kulhossa. Lisää  öljy, balsamiviinietikka, kaprikset, hunaja ja suola. Kaada kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 35 minuuttia.
                  
                                                            Vinkki
Voit tehdä rosollin uunia vaille valmiiksi jo edellisenä päivänä. Näin herkullinen lisäke valmistuu pöytään nopeasti.
Valmistusohje
                1. 
                                                              Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja leikkaa punajuuret perunoiden kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat noin parin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
              
                2. 
                                                          Sekoita kaikki kasvikset kulhossa. Lisää  öljy, balsamiviinietikka, kaprikset, hunaja ja suola. Kaada kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 35 minuuttia.
              Vinkki
Voit tehdä rosollin uunia vaille valmiiksi jo edellisenä päivänä. Näin herkullinen lisäke valmistuu pöytään nopeasti.
Ravintosisältö / 100 g
                Energiaa
              
              
                86 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                3 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                0.2 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                13 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                7 g
              
            
                Kuitua
              
              
                2 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                1 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.3 g
              
             
   
            
                   
            
                  