Sitruscouscous
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
-
3 dltäysjyväcouscousia
-
1 ½ tlminttua
-
¼ tlcayennepippuria
-
1 tlsuolaa
-
3 ½ dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote3appelsiinia tai veriappelsiinia
-
Sydänmerkki-tuote1verigreippi
-
Sydänmerkki-tuote3kevätsipulia
-
Sydänmerkki-tuote1 ruukkutuoretta korianteria
-
Sydänmerkki-tuote1 ruukkutuoretta minttua
-
1 tlkkikherneitä
-
Sydänmerkki-tuote1 pkt (160 g)Yosa kaurapalaa (esim. yrtit)
-
Sydänmerkki-tuote2 tlöljyä
-
(1-2 tlharissatahnaa)
- Harissajogurtti
-
Sydänmerkki-tuote2 dlmaustamatonta jogurttia
-
1-2 tlharissatahnaa
Valmistusohje
1. Mittaa couscous isoon kulhoon. Sekoita joukkoon mausteet. Kiehauta vesi vedenkeittimessä tai kattilassa, ja kaada couscouksen päälle. Peitä lautasella tai muovikelmulla ja anna couscousin turvota noin 5 minuuttia. Kuohkeuta couscous haarukalla ja lisää öljy (1 rkl).
2. Kuori ja kuutioi sitrukset. Viipaloi kevätsipulit ja hienonna yrtit. Valuta ja huuhdo kikherneet.
3. Sekoita sitrukset, sipuli, kikherneet ja yrtit couscousin joukkoon. Valuta kulhoon myös leikkuulaudalta sitruksista mahdollisesti irronneet mehut.
4. Kuutioi kaurapala ja paista tilkassa öljyä (2 tl) kauniin ruskeaksi. Jos pidät tulisesta mausta, pyöräytä kaurapaloja harissatahnassa ennen paistoa. Lisää kaurapalat couscousin joukkoon. Sekoita harissajogurtin ainekset keskenään ja tarjoa lisukkeena.
Vinkki
- Harissatahna on pohjoisafrikkalainen maustetahna. Harissan löydät kaupoista etnisten raaka-aineiden hyllystä.
- Kaurapalan ohessa voit käyttää tofua tai kotijuustoa