Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Sitruscouscous

Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Vehnänjyvistä rouhitut kuskussuurimot, ranskalaisittain couscous, kypsyvät muutamassa minuutissa - pikaruokaa parhaasta päästä! Sitruscouscousissa suurimot yhdistetään raikkaisiin hedelmiin sekä ruokaisaan kaurapalaan ja kikherneisiin. Saat ruuasta kaiken muun hyvän lisäksi vegaanisen, kun valitset jogurtin soija- tai kaurapohjaisena.



Raaka-aineet

3 dl
täysjyväcouscousia
1 ½ tl
minttua
¼ tl
cayennepippuria
1 tl
suolaa
3 ½ dl
vettä
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
Sydänmerkki-tuote
3
appelsiinia tai veriappelsiinia
Sydänmerkki-tuote
1
verigreippi
Sydänmerkki-tuote
3
kevätsipulia
Sydänmerkki-tuote
1 ruukku
tuoretta korianteria
Sydänmerkki-tuote
1 ruukku
tuoretta minttua
1 tlk
kikherneitä
Sydänmerkki-tuote
1 pkt (160 g)
Yosa kaurapalaa (esim. yrtit)
Sydänmerkki-tuote
2 tl
öljyä
(1-2 tl
harissatahnaa)
Harissajogurtti
Sydänmerkki-tuote
2 dl
maustamatonta jogurttia
1-2 tl
harissatahnaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Mittaa couscous isoon kulhoon. Sekoita joukkoon mausteet. Kiehauta vesi vedenkeittimessä tai kattilassa, ja kaada couscouksen päälle. Peitä lautasella tai muovikelmulla ja anna couscousin turvota noin 5 minuuttia. Kuohkeuta couscous haarukalla ja lisää öljy (1 rkl).
2. Kuori ja kuutioi sitrukset. Viipaloi kevätsipulit ja hienonna yrtit. Valuta ja huuhdo kikherneet.
3. Sekoita sitrukset, sipuli, kikherneet ja yrtit couscousin joukkoon. Valuta kulhoon myös leikkuulaudalta sitruksista mahdollisesti irronneet mehut.
4. Kuutioi kaurapala ja paista tilkassa öljyä (2 tl) kauniin ruskeaksi. Jos pidät tulisesta mausta, pyöräytä kaurapaloja harissatahnassa ennen paistoa. Lisää kaurapalat couscousin joukkoon. Sekoita harissajogurtin ainekset keskenään ja tarjoa lisukkeena.

Vinkki

  • Harissatahna on pohjoisafrikkalainen maustetahna. Harissan löydät kaupoista etnisten raaka-aineiden hyllystä.
  • Kaurapalan ohessa voit käyttää tofua tai kotijuustoa

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.4 g