
Ainekset
-
4kananmunaa
-
1 ½ dlsokeria
-
2 dlruisjauhoja
-
2 rklkaakaojauhetta
-
1 tlleivinjauhetta
- Täyte
-
1 prk (175g)mandariinilohkoja mehussa
-
2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta (rasvaa max 9%)
-
1 prk (250 g)maitorahkaa
-
1 -2 rklvaniljakreemijauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
- Koristeluun
-
mandariininlohkoja, satokauden marjoja ja hedelmiä
-
sitruunamelissan lehtiä
-
1 tltomusokeria
Valmistusohje
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
3. Sekoita ruisjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää jauhot vaahdon joukkoon siivilän läpi ja sekoita varovasti.
4. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 7-10 min. Kumoa kypsä kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi ja anna kääretorttulevyn jäähtyä.
5. Valuta mandariinilohkot. Ota osa talteen koristelua varten.
6. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, vaniljakreemijauhe ja vaniljasokeri. Vaniljakreemi tekee täytteestä paksumman.
7. Kääntele joukkoon varoen myös osa mandariinilohkoista.
8. Levitä täyte jäähtyneelle levylle. Kääri rullaksi paperin avulla ja anna tekeytyä jääkaapissa ainakin tunti.
9. Koristele hedelmäpaloilla ja marjoilla. Tupsauta päälle hieman tomusokeria siivilän läpi.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
153 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
14 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.3 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Rukiinen unelmatorttu rahkatäytteellä
Ruis antaa viljavaa makua kääretorttuun. Leivonnainen onnistuu myös kokemattomalta leipurilta.
Ruis antaa viljavaa makua kääretorttuun. Leivonnainen onnistuu myös kokemattomalta leipurilta.
Kuva: Sydänmerkki / Sari Spåra
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
4kananmunaa
-
1 ½ dlsokeria
-
2 dlruisjauhoja
-
2 rklkaakaojauhetta
-
1 tlleivinjauhetta
- Täyte
-
1 prk (175g)mandariinilohkoja mehussa
-
2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta (rasvaa max 9%)
-
1 prk (250 g)maitorahkaa
-
1 -2 rklvaniljakreemijauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
- Koristeluun
-
mandariininlohkoja, satokauden marjoja ja hedelmiä
-
sitruunamelissan lehtiä
-
1 tltomusokeria
Valmistusohje
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
3. Sekoita ruisjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää jauhot vaahdon joukkoon siivilän läpi ja sekoita varovasti.
4. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 7-10 min. Kumoa kypsä kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi ja anna kääretorttulevyn jäähtyä.
5. Valuta mandariinilohkot. Ota osa talteen koristelua varten.
6. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, vaniljakreemijauhe ja vaniljasokeri. Vaniljakreemi tekee täytteestä paksumman.
7. Kääntele joukkoon varoen myös osa mandariinilohkoista.
8. Levitä täyte jäähtyneelle levylle. Kääri rullaksi paperin avulla ja anna tekeytyä jääkaapissa ainakin tunti.
9. Koristele hedelmäpaloilla ja marjoilla. Tupsauta päälle hieman tomusokeria siivilän läpi.
Valmistusohje
1.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
3.
Sekoita ruisjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää jauhot vaahdon joukkoon siivilän läpi ja sekoita varovasti.
4.
Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 7-10 min. Kumoa kypsä kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi ja anna kääretorttulevyn jäähtyä.
5.
Valuta mandariinilohkot. Ota osa talteen koristelua varten.
6.
Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, vaniljakreemijauhe ja vaniljasokeri. Vaniljakreemi tekee täytteestä paksumman.
7.
Kääntele joukkoon varoen myös osa mandariinilohkoista.
8.
Levitä täyte jäähtyneelle levylle. Kääri rullaksi paperin avulla ja anna tekeytyä jääkaapissa ainakin tunti.
9.
Koristele hedelmäpaloilla ja marjoilla. Tupsauta päälle hieman tomusokeria siivilän läpi.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
153 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
14 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.3 g
Yhteistyössä
