Raparperi-mansikkamuffinit
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
18 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.2 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote300 graparperia
-
2munaa
-
1 ½ dlsokeria
-
Sydänmerkki-tuote1 dlmaitoa
-
Sydänmerkki-tuote¾ dlpullomargariinia
-
1 ¼ dlvehnäjauhoja
-
1 ½ dltäysjyväspelttijauhoja
-
1 tlleivinjauhetta
-
1 tlvaniljasokeria
- Päälle
-
Sydänmerkki-tuote250 gmansikoita
-
2 dlomenamehua
-
Sydänmerkki-tuote2 oksaatuoretta minttua
-
1 dlvettä
-
½ dlhyytelösokeria
Valmistusohje
1. Huuhdo ja kuori raparperi sekä leikkaa viipaleiksi.
2. Vaahdota munat ja sokeri, lisää rasva ja maito. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan.
3. Jos käytät metaliisia muffinivuokia, voitele ne kevyesti. Täytä vuoat taikinalla ja raperperiviipaleilla.Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
4. Viipaloi sillä välin mansikat marinoitumaan mintulla maustettuun omenamehuun.
5. Tee kakkukiille: keitä vesi ja lisää siihen hyytelösokeri. Kiehauta ja jäähdytä hieman.
6. Kumoa jäähtyneet muffinit pois vuoista, aseta päälle mansikkaviipaleet, voitele kiilteellä ja anna hyytyä hetken kylmässä.
Vinkki
Voit tehdä taikinasta myös piiraan: kaada taikina voideltuun pirakkavuokaan (halkaisija noin 30 cm) ja ripottele raparperinpalat pinalle. Paista uunissa 25-35 minuuttia ja koristele mansikoilla ja kiilteellä.