Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra

Ainekset

1 ½ dl
aquafabaa eli kikhernepurkin lientä
1 ½ dl
sokeria
1
lime
Täyte
1 prk (2 dl)
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, rasvaa noin 9 %
1 prk (250 g)
maitorahkaa
(2-3 rkl
sokeria)
3 dl
hedelmäpaloja tai marjoja
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.8 g
Hiilihydraatteja
24 g
josta sokereita
24 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.2 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Marenki kikherneliemestä

Vegaaninen marenki kikherneliemestä on rapeaa ja ilmavaa, eli juuri sellaista, kuin ”oikea” marenkikin. Suussa sulavan herkullista.

Vegaaninen marenki kikherneliemestä on rapeaa ja ilmavaa, eli juuri sellaista, kuin ”oikea” marenkikin. Suussa sulavan herkullista.

Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1 ½ dl
aquafabaa eli kikhernepurkin lientä
1 ½ dl
sokeria
1
lime
Täyte
1 prk (2 dl)
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, rasvaa noin 9 %
1 prk (250 g)
maitorahkaa
(2-3 rkl
sokeria)
3 dl
hedelmäpaloja tai marjoja

Valmistusohje

Marenki
1.
Kuumenna uuni 120 asteiseksi.
2.
Mittaa kikherneliemi kulhoon. Saat 1,5 dl lientä yhdestä kikhernepurkista (380 /230 g) Vatkaa lientä sähkövatkaimella noin 5 minuuttia, kunnes saat kuohkeaa vaahtoa.
3.
Lisää sokeri ja jatkaa vatkaamista, kunnes vaahto on jämäkkää. Vaahdon kuuluu olla niin jämäkkää, että kulhon pystyy kääntämään ylösalaisin.
4.
Lisää joukkoon raastettu limenkuori ja sekoita.
5.
Levitä vaahto lusikan avulla leivinpaperoidulle pellille. Muotoile ympyrä niin, että reunat ovat korkeammat kuin keskiosa.
6.
Kuivata vegaanista marenkia uunin keskitasossa noin 1½ tuntia. Sammuta uuni tämän jälkeen, mutta jätä marenki uuniin jälkilämpöön vielä noin pariksi tunniksi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
Täyte
1.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää rahka ja mausta tarvittaessa sokerilla.
2.
Lusikoi seos marengin keskelle ja lisää pinnalle haluamiasi hedelmiä tai marjoja.

Vinkki

  • Kun käytät ruuanvalmistuksessa kikherneitä, ota lieni talteen ja pakasta vegaanista marenkia varten, jos et tee sitä heti
  • Yhdessä kikhernepurkissa (380 g/230 g) on lientä noin 1 1/2 dl
  • Vegaanista marenkia voi valmistaa myös valkopapujen tai mustapapujen liemestä.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
140 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.8 g
Hiilihydraatteja
24 g
josta sokereita
24 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.2 g

Yhteistyössä