Ainekset

1,5 dl
aquafabaa eli kikhernepurkin lientä
1,5 dl
sokeria
1
luomu limen raastettu kuori
Täyte
1,5 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g
rasvatonta maitorahkaa
maun mukaan
sokeria
maun mukaan
hedelmiä tai marjoja
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
143 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
25 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.2 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Uusi
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Uusi

Kikherneliemi-marenki

Vegaaninen kikherneliemi-marenki on rapeaa ja ilmavaa, eli juuri sellaista, kuin ”oikea” marenkikin. Suussa sulavan herkullista.

Vegaaninen kikherneliemi-marenki on rapeaa ja ilmavaa, eli juuri sellaista, kuin ”oikea” marenkikin. Suussa sulavan herkullista.

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1,5 dl
aquafabaa eli kikhernepurkin lientä
1,5 dl
sokeria
1
luomu limen raastettu kuori
Täyte
1,5 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g
rasvatonta maitorahkaa
maun mukaan
sokeria
maun mukaan
hedelmiä tai marjoja

Valmistusohje

Marenki
1.
Kuumenna uuni 120 asteiseksi.
2.
Mittaa kikherneliemi kulhoon. Vatkaa sitä sähkövatkaimella noin 5 minuuttia, kunnes saat kuohkeaa vaahtoa.
3.
Lisää sokeria ja jatkaa vatkaamista, kunnes vaahto on jämäkkää/kovaa kiiltävää. Huom! Vaahdon kuuluu olla niin jämäkkää, että kulhon pystyy kääntämään ylösalaisin.
4.
Lisää joukkoon raastettu limenkuori ja vatkaa vielä hetki, jotta se sekoittuu kunnolla vaahtoon.
5.
Levitä vaahto lusikan avulla leivinpaperoidulle pellille. Muotoile ympyrä niin, että reunat ovat korkeammat kuin keskiosa.
6.
Kuivata uunin keskitasossa noin 1½ tuntia. Sammuta uuni tämän jälkeen, mutta jätä marenki uuniin jälkilämpöön vielä noin pariksi tunniksi.
Täyte
1.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Vatkaa joukkoon maitorahka. Mausta maun mukaan sokerilla, jos tarvetta.
2.
Lusikoi seos marengin keskelle ja lisää sen päälle vielä haluamiasi hedelmiä tai marjoja.

Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra

Vinkki

Huom!


Jos teet pikkumarenkeja, lyhennä kuivatusaikaa.


Kokeile!


Vegaanista marenkia voi valmistaa myös vaikka valkopapujen tai mustapapujen liemestä. Liemen voi myös pakastaa myöhempää käyttökertaa varten.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
143 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
25 g
josta sokereita
25 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.2 g

Yhteistyössä