
Ainekset
-
1 ½ dlaquafabaa eli kikhernepurkin lientä
-
1 ½ dlsokeria
-
1lime
- Täyte
-
1 prk (2 dl)vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, rasvaa noin 9 %
-
1 prk (250 g)maitorahkaa
-
(2-3 rklsokeria)
-
3 dlhedelmäpaloja tai marjoja
Valmistusohje
Marenki
1. Kuumenna uuni 120 asteiseksi.
2. Mittaa kikherneliemi kulhoon. Saat 1,5 dl lientä yhdestä kikhernepurkista (380 /230 g) Vatkaa lientä sähkövatkaimella noin 5 minuuttia, kunnes saat kuohkeaa vaahtoa.
3. Lisää sokeri ja jatkaa vatkaamista, kunnes vaahto on jämäkkää. Vaahdon kuuluu olla niin jämäkkää, että kulhon pystyy kääntämään ylösalaisin.
4. Lisää joukkoon raastettu limenkuori ja sekoita.
5. Levitä vaahto lusikan avulla leivinpaperoidulle pellille. Muotoile ympyrä niin, että reunat ovat korkeammat kuin keskiosa.
6. Kuivata vegaanista marenkia uunin keskitasossa noin 1½ tuntia. Sammuta uuni tämän jälkeen, mutta jätä marenki uuniin jälkilämpöön vielä noin pariksi tunniksi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
Täyte
1. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää rahka ja mausta tarvittaessa sokerilla.
2. Lusikoi seos marengin keskelle ja lisää pinnalle haluamiasi hedelmiä tai marjoja.
Vinkki
- Kun käytät ruuanvalmistuksessa kikherneitä, ota lieni talteen ja pakasta vegaanista marenkia varten, jos et tee sitä heti
- Yhdessä kikhernepurkissa (380 g/230 g) on lientä noin 1 1/2 dl
- Vegaanista marenkia voi valmistaa myös valkopapujen tai mustapapujen liemestä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.8 g
Hiilihydraatteja
24 g
josta sokereita
24 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.2 g
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Gluteeniton,
Munaton,
Kasvis (lakto-ovo)
Marenki kikherneliemestä
Vegaaninen marenki kikherneliemestä on rapeaa ja ilmavaa, eli juuri sellaista, kuin ”oikea” marenkikin. Suussa sulavan herkullista.
Vegaaninen marenki kikherneliemestä on rapeaa ja ilmavaa, eli juuri sellaista, kuin ”oikea” marenkikin. Suussa sulavan herkullista.
Kuva: Sydänmerkki/Sari Spåra
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1 ½ dlaquafabaa eli kikhernepurkin lientä
-
1 ½ dlsokeria
-
1lime
- Täyte
-
1 prk (2 dl)vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, rasvaa noin 9 %
-
1 prk (250 g)maitorahkaa
-
(2-3 rklsokeria)
-
3 dlhedelmäpaloja tai marjoja
Valmistusohje
Marenki
1. Kuumenna uuni 120 asteiseksi.
2. Mittaa kikherneliemi kulhoon. Saat 1,5 dl lientä yhdestä kikhernepurkista (380 /230 g) Vatkaa lientä sähkövatkaimella noin 5 minuuttia, kunnes saat kuohkeaa vaahtoa.
3. Lisää sokeri ja jatkaa vatkaamista, kunnes vaahto on jämäkkää. Vaahdon kuuluu olla niin jämäkkää, että kulhon pystyy kääntämään ylösalaisin.
4. Lisää joukkoon raastettu limenkuori ja sekoita.
5. Levitä vaahto lusikan avulla leivinpaperoidulle pellille. Muotoile ympyrä niin, että reunat ovat korkeammat kuin keskiosa.
6. Kuivata vegaanista marenkia uunin keskitasossa noin 1½ tuntia. Sammuta uuni tämän jälkeen, mutta jätä marenki uuniin jälkilämpöön vielä noin pariksi tunniksi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
Täyte
1. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää rahka ja mausta tarvittaessa sokerilla.
2. Lusikoi seos marengin keskelle ja lisää pinnalle haluamiasi hedelmiä tai marjoja.
Vinkki
- Kun käytät ruuanvalmistuksessa kikherneitä, ota lieni talteen ja pakasta vegaanista marenkia varten, jos et tee sitä heti
- Yhdessä kikhernepurkissa (380 g/230 g) on lientä noin 1 1/2 dl
- Vegaanista marenkia voi valmistaa myös valkopapujen tai mustapapujen liemestä.
Valmistusohje
Marenki
1.
Kuumenna uuni 120 asteiseksi.
2.
Mittaa kikherneliemi kulhoon. Saat 1,5 dl lientä yhdestä kikhernepurkista (380 /230 g) Vatkaa lientä sähkövatkaimella noin 5 minuuttia, kunnes saat kuohkeaa vaahtoa.
3.
Lisää sokeri ja jatkaa vatkaamista, kunnes vaahto on jämäkkää. Vaahdon kuuluu olla niin jämäkkää, että kulhon pystyy kääntämään ylösalaisin.
4.
Lisää joukkoon raastettu limenkuori ja sekoita.
5.
Levitä vaahto lusikan avulla leivinpaperoidulle pellille. Muotoile ympyrä niin, että reunat ovat korkeammat kuin keskiosa.
6.
Kuivata vegaanista marenkia uunin keskitasossa noin 1½ tuntia. Sammuta uuni tämän jälkeen, mutta jätä marenki uuniin jälkilämpöön vielä noin pariksi tunniksi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
Täyte
1.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää rahka ja mausta tarvittaessa sokerilla.
2.
Lusikoi seos marengin keskelle ja lisää pinnalle haluamiasi hedelmiä tai marjoja.
Vinkki
- Kun käytät ruuanvalmistuksessa kikherneitä, ota lieni talteen ja pakasta vegaanista marenkia varten, jos et tee sitä heti
- Yhdessä kikhernepurkissa (380 g/230 g) on lientä noin 1 1/2 dl
- Vegaanista marenkia voi valmistaa myös valkopapujen tai mustapapujen liemestä.
Muunnos
Saat ohjeesta kokonaan vegaanisen vaihtamalla täytteen maitotuotteet vegaanisiin versioihin. Esimerkiksi kauravispiin ja soijajogurttiin.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
140 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.8 g
Hiilihydraatteja
24 g
josta sokereita
24 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.2 g
Yhteistyössä
