Puffetit

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.
G K

Pidät sitten minkämakuisesta jäätelöstä tahansa, kesän tai (lasten)kutsujen viilein herkku tulee tässä.

Vinkki

  • Voit tehdä jäätelöleivosten sijaan myös jäätelökakun esimerkiksi kääretortun tapaan
  • Näpertelystä pitävä tekee puffetit pyöreinä: ota  taikinaa ruokalusikallinen ja laita harvakseltaan pellille leivinpaperin päälle. Paista muutama minuutti, anna jäähtyä, täytä jäätelöllä ja paina toinen kakkulevy kanneksi. Annoksesta tulee  19 valmista pyöreää puffettia, halkaisijaltaan 5 cm. 


Raaka-aineet

3
munaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
½ l
jäätelöä

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen. Kaada taikina pellille (30 x 38 cm) leivinpaperin päälle.
2. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Irrota leivinpaperi. Anna jäähtyä.
3. Puolita levy kahteen yhtä suureen osaan. Leikkaa hiukan pehmenneestä jäätelöstä noin 1 cm paksuisia viipaleita ja asettele palat toisen kakkulevyn päälle. Painele jäätelöä lusikalla varovasti niin että saat yhtenäisen jäätelökerroksen. Nosta toinen kakkulevy päälle.
4. Peitä levy pussilla ja laita pakastimeen jähmettymään ainakin tunniksi. Leikkaa jähmettynyt levy 12 palaksi.