Pinaattiperunasose
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
75 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.3 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote600 gperunoita
-
vettä keitämiseen
-
Sydänmerkki-tuote1 - 1 ½ dlmaitoa
-
Sydänmerkki-tuote25 gpakastepinaattia
-
¼ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote1 rklpullomargariinia tai rasiamargariinia
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko perunat ja keitä ne kypsiksi vedessä. Kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat esimerkiksi perunasurvimella.
2. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Jos sose on makuusi liian paksua, ohenna tilkalla maitoa.
Vinkki
Perunamuussi taipuu moneksi:
- tavallisen muussin saat jättämällä pinaatin pois
- pinaatin sijaan vihreyttä ja uusia makuja saat vaikkapa basilika- tai persiljasilpusta
- porkkana ja muut juurekset toimivat myös perunasoseen maun ja ulkoasun uudistajana.
Liian tehokas soseutusväline, esimerkiksi sauvasekoitin saa helposti aikaan liisterimäisen lopputuloksen. Sähköttömät survimet ja nuijat ovat siksi varmimpia vaihtoehtoja. Sähkövatkaimen pienin nopeus on myös turvallinen valinta.