selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
Pinaattiperunasose
G Gluteeniton
M Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Pinaattiperunasose

G Gluteeniton
M Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Pinaatti antaa tutulle perunamuussille hennonvihreän säväyksen ja uutta makua



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
500 g
perunoita
vettä keitämiseen
Sydänmerkki-tuote
1 dl
maitoa
25 g
pakastepinaattia
¼ tl
suolaa
1 rkl
pullomargariinia
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori ja pilko perunat ja keitä ne kypsiksi vedessä. Kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat esimerkiksi perunasurvimella.
2. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Jos sose on makuusi liian paksua, ohenna rasvattomalla maidolla.

Vinkki

Perunamuussi taipuu moneksi:

  • tavallisen muussin saat jättämällä pinaatin pois
  • pinaatin sijaan vihreyttä ja uusia makuja saat vaikkapa basilika- tai persiljasilpusta
  • porkkana ja muut juurekset toimivat myös perunasoseen maun ja ulkoasun uudistajana.

Liian tehokas soseutusväline saa helposti aikaan liisterimäisen lopputuloksen. Sähköttömät survimet ja nuijat ovat siksi varmimpia vaihtoehtoja. Sähkövatkaimen pienin nopeus on myös turvallinen valinta.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
75 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.3 g
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
75 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.3 g