Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine

Ainekset

400 g
bataattia
1
sipuli
4
valkosipulin kynttä
2 rkl
öljyä
½ - 2 rkl
chilijauhetta
1 rkl
jeeraa
1 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
savupaprikaa
½ tl
suolaa
4-5 dl
vettä
2 tlk (á 230g)
mustapapuja
400 g
tomaattimurskaa
2 rkl
sitruunamehua
Lisäksi
½ ruukkua
tuoretta korianteria
1 dl
ruokarahkaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen

Mustapapu-bataattipata

Kaakaojauhe ja savupaprika tuovat papupataan jännittävän makuvivahteen.

Kaakaojauhe ja savupaprika tuovat papupataan jännittävän makuvivahteen.

Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
400 g
bataattia
1
sipuli
4
valkosipulin kynttä
2 rkl
öljyä
½ - 2 rkl
chilijauhetta
1 rkl
jeeraa
1 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
savupaprikaa
½ tl
suolaa
4-5 dl
vettä
2 tlk (á 230g)
mustapapuja
400 g
tomaattimurskaa
2 rkl
sitruunamehua
Lisäksi
½ ruukkua
tuoretta korianteria
1 dl
ruokarahkaa

Valmistusohje

1.
Kuori ja kuutioi bataatti. Hienonna sipulit. Kuullota bataattipaloja ja sipuleita öljyssä pari minuuttia. Lisää mausteet ja kuumenna hetki.
2.
Lisää vesi ja keitä kannen alla, kunnes bataatti on kypsää, noin 10 minuuttia. Lisää valutetut pavut, tomaattimurska sekä sitruunanmehu. Keitä viitisen minuuttia. Lisää lopuksi hienonnettu korianteri. Laita annoksen päälle lusikallinen  ruokarahkaa tai kaurafraichea.

Vinkki

Tarjoile pataruoka tortillojen täytteenä tai keitetyn riisin kanssa.¨

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g