Ainekset
- Chai-mausteseos
-
1 ½ tlkanelia
-
1 tlkardemummaa
-
½ tlinkivääriä
-
¼ tlneilikkaa
-
¼ tlmuskottipähkinää
-
ripaus (¼ tl)mustapippuria
- Kakkutaikina
-
2 dlvaaleaa siirappia
-
4 tlchai-mausteseosta
-
100 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
2 dlrasvatonta maustamatonta jogurttia
-
1 dlkermankaltaista kasvirasvaseosta (rasvaa max 15 %)
-
2munaa
-
2 dlsokeria
-
7 dlvehnäjauhoja
-
2 tlsoodaa
Valmistusohje
1. Tee ensin chai-mausteseos sekoittamalla kaikki ainekset kattilassa. Lisää kattilaan siirappi ja rasva ja anna sulaa. Sammuta levy ja lisää jogurtti ja ruokakerma. Anna jäähtyä sen aikaa, kun valmistelet muut ainekset.
2. Vaahdota munat ja sokeri.
3. Sekoita vehnäjauhot ja sooda. Lisää jauhoseos ja siirappiseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti.
4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,5 l).
5. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla ja jatka tarvittaessa kypsennystä.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
303 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.8 g
Hiilihydraatteja
53 g
josta sokereita
29 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Siirappinen maustekakku
Siirappinen, runsaasti mausteita sisältävä maustekakku ihastuttaa vaikkapa joulunajan herkkupöytää.
Siirappinen, runsaasti mausteita sisältävä maustekakku ihastuttaa vaikkapa joulunajan herkkupöytää.
Kuva: Sydänmerkki / Sari Spåra
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
- Chai-mausteseos
-
1 ½ tlkanelia
-
1 tlkardemummaa
-
½ tlinkivääriä
-
¼ tlneilikkaa
-
¼ tlmuskottipähkinää
-
ripaus (¼ tl)mustapippuria
- Kakkutaikina
-
2 dlvaaleaa siirappia
-
4 tlchai-mausteseosta
-
100 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
2 dlrasvatonta maustamatonta jogurttia
-
1 dlkermankaltaista kasvirasvaseosta (rasvaa max 15 %)
-
2munaa
-
2 dlsokeria
-
7 dlvehnäjauhoja
-
2 tlsoodaa
Valmistusohje
1. Tee ensin chai-mausteseos sekoittamalla kaikki ainekset kattilassa. Lisää kattilaan siirappi ja rasva ja anna sulaa. Sammuta levy ja lisää jogurtti ja ruokakerma. Anna jäähtyä sen aikaa, kun valmistelet muut ainekset.
2. Vaahdota munat ja sokeri.
3. Sekoita vehnäjauhot ja sooda. Lisää jauhoseos ja siirappiseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti.
4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,5 l).
5. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla ja jatka tarvittaessa kypsennystä.
Valmistusohje
1.
Tee ensin chai-mausteseos sekoittamalla kaikki ainekset kattilassa. Lisää kattilaan siirappi ja rasva ja anna sulaa. Sammuta levy ja lisää jogurtti ja ruokakerma. Anna jäähtyä sen aikaa, kun valmistelet muut ainekset.
2.
Vaahdota munat ja sokeri.
3.
Sekoita vehnäjauhot ja sooda. Lisää jauhoseos ja siirappiseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti.
4.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,5 l).
5.
Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla ja jatka tarvittaessa kypsennystä.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
303 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.8 g
Hiilihydraatteja
53 g
josta sokereita
29 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g
Yhteistyössä