Luumupiirakka maisemakahvilan tapaan
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
260 kcal
Rasvaa
11 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
34 g
josta sokereita
20 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.3 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote700 gtuoreita luumuja
- Pohja
-
6 ½ dl(erikois)vehnäjauhoja
-
4 dlsokeria
-
Sydänmerkki-tuote1 ½ dlkauraleseitä
-
1 rklvaniljasokeria
-
1 tlsoodaa
-
1 tlleivinjauhetta
-
1 tlkanelia
-
Sydänmerkki-tuote3 dlpullomargariinia
-
Sydänmerkki-tuote2 dlpiimää
-
1muna
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote250 gmaitorahkaa
-
Sydänmerkki-tuote200 gkermaviiliä
-
2munaa
-
1 dlsokeria
-
1 tlvaniljasokeria
Valmistusohje
1. Huuhdo luumut. Leikkaa ne puoliksi, poista kivi ja viipaloi.
2. Sekoita kulhossa pohjan kuivat ainekset. Lisää rasva ja sekoita tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Siirrä ¼ murusta toiseen kulhoon.
3. Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna, kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
4. Sekoita täytteen ainekset ja kaada pohjan päälle. Lado rahkatäytteen päälle luumuviipaleet ja ripottele pinnalle muruseos. Kypsennä maisemakahvilan luumupiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Vinkki
- Luumujen ohella voit tehdä piirakan raparperista, omenasta tai marjoista.
- Jos haluat piirakkaan kauraisempaa makua, lisää muruseokseen ½ dl kauralesettä.
- Tarjoa piirakka halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa