Kikherneleipäset
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
0 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0 g
Raaka-aineet
-
2 dl (n. 170 g)kypsiä kikherneitä
-
Sydänmerkki-tuote5 dlmaitoa tai kauramaitoa
-
25 ghiivaa
-
2 tlsokeria
-
1 tlkuminaa
-
½ tlsuolaa
-
½ tljauhettua korianteria
-
Sydänmerkki-tuote2 dlkauraleseitä
-
Sydänmerkki-tuote3 dltäysjyvävehnäjauhoja
-
3 dlvehnäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä
- Leipomiseen
-
1 dlvehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Survo kikherneet haarukalla tai perunanuijalla. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja lisää siihen hernesose, hiiva ja mausteet. Lisää myös leseet ja jauhot ja alusta tasaiseksi taikinaksi
2. Kohota taikinaa tunnin ajan. Leivo kohonneesta taikinasta tanko ja jaa se 18 yhtäsuureen osaan. Taputtele paloista ohuita leipäsiä ja ripottele niiden päälle hiukan jauhoja..
3. Paista leipäsiä uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia. Voit kypsentää ne myös grilliritilällä tai muurikassa 3-5 minuutin ajan molemmin puolin.