K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Karviaisputous

K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Raikasta karviaista, vaniljaista moussea ja mantelinen kuorrutus – siinä tämän vaalean kaunottaren herkulliset komponentit.



Raaka-aineet

4
munaa
2 dl
sokeria
1 dl
vettä
½ dl
pullomargariinia
3 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
Kostutus
2 dl
maitoa
1 tl
sokeria
Karviais-vaniljahilloke
1 ½ l (900 g)
karviaisia
2 dl
vettä
1 pkt (330g)
hillo-marmeladisokeria
1 tl
vaniljasokeria
Vaniljamousse
2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g
tuorejuustoa
70 g
valkosuklaata
Koristeeksi
350-400 g
valkoista marsipaania
½ dl
tomusokeria
70 g
valkoista suklaata
1-2 rkl
(vispi)kermaa
(elintarvikeväriä)
6
Macarons-leivosta tai marenkeja

Valmistusohje

1. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää se rasvan kanssa muna-sokerivaahtoon. Lisää myös keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (Ø 20 cm). Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt pohja 3 osaan.
2. Keitä huuhdeltuja karviaisia veden ja sokerin kanssa 15–20 minuuttia eli kunnes marjat pehmenevät. Soseuta sauvasekoittimella ja mausta vaniljasokerilla. Anna jäähtyä.
3. Vaahdota moussen vaniljakastike ja sekoita tuorejuuston kanssa. Lisää lopuksi mikrossa tai vesihauteessa sulatettu valkosuklaa.
4. Täytä kakku levittämällä kostutetulle pohjalle karviaishilloa ja vajaa puolet vaniljamoussesta. Täytä toinen väli samoin. Levitä loppu mousse ohuelti kakun päälle ja reunoille.
5. Kauli marsipaanista tomusokerin avulla halkaisijaltaan 45–50 cm kokoinen pyöreä levy, jonka paksuus on noin 3mm. Tarkista mittanauhan avulla, että levy riittää kakun pinnan ja reunojen peittämiseen. Nosta levy kaulimen avulla kakun päälle ja painele levyn alareunasta varovasti venyttäen tiiviisti kakun pintaan. Samalla reunoille syntyvät vekit tasoittuvat. Leikkaa ylimääräinen massa pois alareunasta.
6. Pilko suklaa lautaselle ja sulata mikrossa 10–15 sekuntia kerrallaan aina välillä sekoittaen. Kuumenna kerma ja kaada suklaasulan päälle. Sekoita tasaiseksi ja värjää halutessasi elintarvikevärillä. Kaada jäähtynyt suklaa varovasti kakun päälle ja levitä massaa veitsellä varovasti reunoja kohti, jotta saat suklaan valumaan. Anna jähmettyä ja koristele.

Vinkki

Kakun voi tehdä koristelua vaille valmiiksi tarjoilua edeltävänä päivänä. Lisää marsipaanikuorrutus kuitenkin vasta tarjoilupäivänä: jos massalla kuorrutetun kakun peittää kakkukuvulla, pussilla tmv, alkaa massa sulaa ja valua pinnalta pois. Marsipaanin sijaan voit käyttää sokeri- tai vaniljamassaa. Ylimääräisen marsipaanin voit käyttää koristeisiin tai raasta vaikkapa pullan täytteeksi

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
240 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.4 g
Hiilihydraatteja
38 g
josta sokereita
33 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.2 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Reseptin Sydänmerkki-tuotteita

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
240 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.4 g
Hiilihydraatteja
38 g
josta sokereita
33 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.2 g