Ainekset
- 
                    750 gkalkkunan rintafilettä
 - Marinadi
 - 
                    1 rklappelsiinin kuorta
 - 
                    1appelsiinin mehu
 - 
                    ½ dlöljyä
 - 
                    2 rklsoijakastiketta
 - 
                    ¼ tlinkivääriä
 - 
                    2 rklappelsiinimarmeladia
 - Koristeluun
 - 
                    12neilikkaa
 - 
                    1appelsiini
 - 
                    4 oksaatuoretta timjamia
 - Tarjoiluun
 - 
                    5 rklappelsiinimarmeladia
 
Valmistusohje
                    1. Valmista ensin marinadi. Pese appelsiini huolellisesti, raasta siitä tarvittava määrä kuorta ja purista mehu (n. ½ dl). Sekoita marinadin ainekset. Kaada marinadi kalkkunan rintafileen päälle ja laita maustumaan jääkaappiin noin 12 tunniksi.
                  
                                                                                  
                    2. Ota liha pois jääkaapista. Siivilöi marinadi ja sekoita marinadin joukkoon appelsiinimarmeladi. Marinadi lisätään lihaan kypsennyksen loppuvaiheessa. Leikkaa fileeseen 2 cm x 2 cm kokoisia ristiviiltoja ja paina neilikka kunkin neliön keskelle. 
Lämmitä uuni 100 °C asteeseen. Vuoraa fileen kokoinen uunivuoka SAGA-leivinpaperilla ja aseta liha vuokaan. Laita toinen leivinpaperiarkki lihan päälle ja sido se tiukasti narulla vuoan ympärille.
                                                                                  Lämmitä uuni 100 °C asteeseen. Vuoraa fileen kokoinen uunivuoka SAGA-leivinpaperilla ja aseta liha vuokaan. Laita toinen leivinpaperiarkki lihan päälle ja sido se tiukasti narulla vuoan ympärille.
                    3. Laita lihaan paistomittari paperin läpi. Laita liha uuniin ja kypsennä, kunnes sen sisälämpö on 55 °C astetta. Ota liha hetkeksi uunista ulos ja kuumenna uuni 200 °C -asteiseksi. Lämpötilan noustessa pese appelsiini huolellisesti ja leikkaa se kuorineen lohkoiksi.
                  
                                                                                  
                    4. Ota leivinpaperi pois lihan päältä ja työnnä appelsiinin lohkoja vuoan reunoihin lihan ympärille. Levitä marinadista tekemäsi kastike lihan päälle ja laita vuoka takaisin uuniin. Jatka paistamista, kunnes kalkkunan sisälämpötila on 68 °C. Kaikkiaan kypsymisaika on noin 1 tunnin.
                  
                                                                                  
                    5. Ota vuoka uunista ja anna lihan vetäytyä hetki. Leikkaa kalkkuna viipaleiksi ja koristele tuoreilla yrteillä.
                  
                                                            Vinkki
Tarjoa lihan kanssa uunijuureksia sekä perunasosetta.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ravintosisältö
/ 100 g
                Energiaa
              
              
                180 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                7 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                1 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                5 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                5 g
              
            
                Kuitua
              
              
                0 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                23 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.8 g
              
            
                                                                  Gluteeniton,
                                                                                  Maidoton,
                                                                                  Munaton
                                                        
          
                                                                  Gluteeniton,
                                                                                  Maidoton,
                                                                                  Munaton
                                                        
          Kalkkunanrintaa appelsiinikastikkeessa
Appelsiinikalkkuna on juhlallinen ateria niin joulun kuin uudenvuoden illalliselle.
Appelsiinikalkkuna on juhlallinen ateria niin joulun kuin uudenvuoden illalliselle.
Kuva: SAGA
              Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
        Ainekset
- 
                    750 gkalkkunan rintafilettä
 - Marinadi
 - 
                    1 rklappelsiinin kuorta
 - 
                    1appelsiinin mehu
 - 
                    ½ dlöljyä
 - 
                    2 rklsoijakastiketta
 - 
                    ¼ tlinkivääriä
 - 
                    2 rklappelsiinimarmeladia
 - Koristeluun
 - 
                    12neilikkaa
 - 
                    1appelsiini
 - 
                    4 oksaatuoretta timjamia
 - Tarjoiluun
 - 
                    5 rklappelsiinimarmeladia
 
Valmistusohje
                    1. Valmista ensin marinadi. Pese appelsiini huolellisesti, raasta siitä tarvittava määrä kuorta ja purista mehu (n. ½ dl). Sekoita marinadin ainekset. Kaada marinadi kalkkunan rintafileen päälle ja laita maustumaan jääkaappiin noin 12 tunniksi.
                  
                                                                                  
                    2. Ota liha pois jääkaapista. Siivilöi marinadi ja sekoita marinadin joukkoon appelsiinimarmeladi. Marinadi lisätään lihaan kypsennyksen loppuvaiheessa. Leikkaa fileeseen 2 cm x 2 cm kokoisia ristiviiltoja ja paina neilikka kunkin neliön keskelle. 
Lämmitä uuni 100 °C asteeseen. Vuoraa fileen kokoinen uunivuoka SAGA-leivinpaperilla ja aseta liha vuokaan. Laita toinen leivinpaperiarkki lihan päälle ja sido se tiukasti narulla vuoan ympärille.
                                                                                  Lämmitä uuni 100 °C asteeseen. Vuoraa fileen kokoinen uunivuoka SAGA-leivinpaperilla ja aseta liha vuokaan. Laita toinen leivinpaperiarkki lihan päälle ja sido se tiukasti narulla vuoan ympärille.
                    3. Laita lihaan paistomittari paperin läpi. Laita liha uuniin ja kypsennä, kunnes sen sisälämpö on 55 °C astetta. Ota liha hetkeksi uunista ulos ja kuumenna uuni 200 °C -asteiseksi. Lämpötilan noustessa pese appelsiini huolellisesti ja leikkaa se kuorineen lohkoiksi.
                  
                                                                                  
                    4. Ota leivinpaperi pois lihan päältä ja työnnä appelsiinin lohkoja vuoan reunoihin lihan ympärille. Levitä marinadista tekemäsi kastike lihan päälle ja laita vuoka takaisin uuniin. Jatka paistamista, kunnes kalkkunan sisälämpötila on 68 °C. Kaikkiaan kypsymisaika on noin 1 tunnin.
                  
                                                                                  
                    5. Ota vuoka uunista ja anna lihan vetäytyä hetki. Leikkaa kalkkuna viipaleiksi ja koristele tuoreilla yrteillä.
                  
                                                            Vinkki
Tarjoa lihan kanssa uunijuureksia sekä perunasosetta.
Valmistusohje
                1. 
                                                              Valmista ensin marinadi. Pese appelsiini huolellisesti, raasta siitä tarvittava määrä kuorta ja purista mehu (n. ½ dl). Sekoita marinadin ainekset. Kaada marinadi kalkkunan rintafileen päälle ja laita maustumaan jääkaappiin noin 12 tunniksi.
              
                2. 
                                                              Ota liha pois jääkaapista. Siivilöi marinadi ja sekoita marinadin joukkoon appelsiinimarmeladi. Marinadi lisätään lihaan kypsennyksen loppuvaiheessa. Leikkaa fileeseen 2 cm x 2 cm kokoisia ristiviiltoja ja paina neilikka kunkin neliön keskelle. 
Lämmitä uuni 100 °C asteeseen. Vuoraa fileen kokoinen uunivuoka SAGA-leivinpaperilla ja aseta liha vuokaan. Laita toinen leivinpaperiarkki lihan päälle ja sido se tiukasti narulla vuoan ympärille.
              Lämmitä uuni 100 °C asteeseen. Vuoraa fileen kokoinen uunivuoka SAGA-leivinpaperilla ja aseta liha vuokaan. Laita toinen leivinpaperiarkki lihan päälle ja sido se tiukasti narulla vuoan ympärille.
                3. 
                                                              Laita lihaan paistomittari paperin läpi. Laita liha uuniin ja kypsennä, kunnes sen sisälämpö on 55 °C astetta. Ota liha hetkeksi uunista ulos ja kuumenna uuni 200 °C -asteiseksi. Lämpötilan noustessa pese appelsiini huolellisesti ja leikkaa se kuorineen lohkoiksi.
              
                4. 
                                                              Ota leivinpaperi pois lihan päältä ja työnnä appelsiinin lohkoja vuoan reunoihin lihan ympärille. Levitä marinadista tekemäsi kastike lihan päälle ja laita vuoka takaisin uuniin. Jatka paistamista, kunnes kalkkunan sisälämpötila on 68 °C. Kaikkiaan kypsymisaika on noin 1 tunnin.
              
                5. 
                                                          Ota vuoka uunista ja anna lihan vetäytyä hetki. Leikkaa kalkkuna viipaleiksi ja koristele tuoreilla yrteillä.
              Vinkki
Tarjoa lihan kanssa uunijuureksia sekä perunasosetta.
Ravintosisältö / 100 g
                Energiaa
              
              
                180 kcal
              
            
                Rasvaa
              
              
                7 g
              
            
                josta tyydyttynyttä rasvaa
              
              
                1 g
              
            
                Hiilihydraatteja
              
              
                5 g
              
            
                josta sokereita
              
              
                5 g
              
            
                Kuitua
              
              
                0 g
              
            
                Proteiinia
              
              
                23 g
              
            
                Suolaa
              
              
                0.8 g
              
            Kokeile myös näitä reseptejä
Yhteistyössä