Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

2 dl (n. 170 g)
kypsiä kikherneitä
5 dl
rasvatonta maitoa tai kauramaitoa
25 g
hiivaa
2 tl
sokeria
1 tl
kuminaa
½ tl
suolaa
½ tl
jauhettua korianteria
2 dl
kauraleseitä
3 dl
täysjyvävehnäjauhoja
3 dl
vehnäjauhoja
½ dl
öljyä
Leipomiseen
1 dl
vehnäjauhoja
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
226 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
32 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Kikherneleipäset

Nämä leipäset paistuvat muutamassa minuutissa grillissä tai muurikassa.

Nämä leipäset paistuvat muutamassa minuutissa grillissä tai muurikassa.

Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
2 dl (n. 170 g)
kypsiä kikherneitä
5 dl
rasvatonta maitoa tai kauramaitoa
25 g
hiivaa
2 tl
sokeria
1 tl
kuminaa
½ tl
suolaa
½ tl
jauhettua korianteria
2 dl
kauraleseitä
3 dl
täysjyvävehnäjauhoja
3 dl
vehnäjauhoja
½ dl
öljyä
Leipomiseen
1 dl
vehnäjauhoja

Valmistusohje

1.
Survo kikherneet haarukalla tai perunanuijalla. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja lisää siihen hernesose, hiiva ja mausteet. Lisää myös leseet ja jauhot ja alusta tasaiseksi taikinaksi.
2.
Kohota taikinaa tunnin ajan. Leivo kohonneesta taikinasta tanko ja jaa se 18 yhtäsuureen osaan. Taputtele paloista ohuita leipäsiä ja ripottele niiden päälle hiukan jauhoja.
3.
Paista leipäsiä uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia. Voit kypsentää ne myös grilliritilällä tai muurikassa 3-5 minuutin ajan molemmin puolin.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
226 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
32 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
5 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.3 g