selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/

Mikä on lautasmalli?

  • Lautasmallissa vähintään puolet lautasesta varataan kasviksille: tuoretta salaattia, raasteita, kypsennettyjä kasviksia - kaikki vihannekset ja juurekset, paitsi peruna ja bataatti lasketaan. Lorauta kasviksille lusikallinen öljykastiketta. Toinen puolikas lautasesta jää lämpimälle ruualle, vaikkapa makaronilaatikolle.
  • Jos ruokana on keittoa tai puuroa, kasvikset voivat olla salaatin sijaan jälkiruokahedelmiä, leivälle laitettavia vihanneksia tai rouskuteltavia porkkanatikkuja. Myös puuron kanssa tarjottava marjakiisseli lisää kasvisannosta. 

Terveelliseen ateriaan kuuluu myös viipale tai pari leipää margariinin kera sekä juomaksi lasillinen rasvatonta maitoa tai piimää.