Hauska Halloween

Koristellaan koti ja ruokapöytä

Halloweenin aikaan on hauskaa koristella kotia lepakoilla, haamuilla ja hämähäkeillä! Tavallisestakin ruokailusta saadaan erilainen, kun vähän koristellaan pöytää ja ruokailutilaa. Tai sitten voidaan isomminkin pukeutua teeman mukaisesti, luoda tunnelmaa koristeilla ja lyhdyillä, ja vaikka kutsua ystävät kylään.

Halloweenkoristelujen tekeminen on hauskaa ajanvietettä koko perheelle!

Halloween-koristeita ja -ruokia kannattaa suunnitella yhdessä lasten kanssa. Kummitukset, hirviöt, hämäkit ja muut teeman otukset kiinnostavat lapsia ja heiltä syntyy luultavasti hauskoja ideoita Halloween-pöydän koristeluun. Jännittävien koristeiden ja kurpitsalyhtyjen luodessa tunnelmaa maistuvat myös erilaiset Halloween-ruoat ja -leivonnaiset.

Askerteluvinkkejä:

  • Mustasta kartongista leikataan lepakoita, haamuja ja hämähäkkejä. Kaikenlaiset muodot ja toteutukset sallitaan ja valmiita malleja löytyy paljon netistä.
  • Ruokapöytään voidaan loihtia paikkakortit kaikille ruokailijoille, tai antaa ruuille hauskat Halloween-nimet, esim. Noita-äidin yllätysvuoka, Hurjien haamujen pikku-pizzat jne.
  • Kaupoista löytyy isoja kurpitsoita, jotka tekevät pöydästä kauniin. Lapsetkin osaavat kovertaa kurpitsan sisältöä lusikalla, kun aikuinen leikkaa "hatun" auki ja auttaa alkuun. Kurpitsalle voi leikata hurjat silmät ja iloisen virneen.
  • Pöydän koristelussa voidaan hyödyntää syksyisiä lehtiä ja lapset voivat tehdä erilaisia kimppuja lehdistä ja oksista.


Ruoka-askartelua lasten kanssa:

  • Mandariineistä voi koristella iloisia pikku-kurpitsoja.
  • Paprikasta syntyy Kummituksen vihannespiilo, kun sille leikataan silmät ja kansi, jonka alle voi laittaa vaikka porkkanatikkuja. Paprikanaamat ilman vihannespiiloakin ovat kiva koriste halloweenpöytään.
  • Hämähäkki-muffinsit loihditaan karkkisilmillä ja lakumatosta leikatuilla jaloilla. Muffiniohjeen löydät täältä.

    Hauskaa halloweenia!