Jauhelihapizzat
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.3 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
- Pohja
-
3 dlvettä
-
25 ghiivaa
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
¼ tlsuolaa
-
5 dlhiivaleipäjauhoja
- Pohjalle
-
1 ½ dltomaattipyreetä
-
½ dlvettä
-
1 tloreganoa
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote400 gjauhelihaa
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
1 tlpaprikajauhetta
-
¾ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote4tomaattia
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote200 gjuustoa
Valmistusohje
1. Lämmitä pohjataikinan vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää ainekset jauhoja lukuun ottamatta ja sekoita. Lisää jauhoja vähitellen. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisa ja irtoaa kulhon reunoilta. Valmista täyte kohoamisen aikana.
2. Sekoita pohjan päälle levitettävät tomaattipyre, vesi ja oregano.
3. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista sipuli ja jauheliha öljyssä paistinpannussa. Mausta. Viipaloi täytteen tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Raasta juusto.
4. Pyöritä taikina pötköksi ja jaa se 10 osaan. Pyöritä palat pieniksi sämpylöiksi ja kauli ohuiksi pohjiksi. Levitä pohjille tomaattipyreseosta, jauhelihatäytettä ja tomaattiviipaleita. Levitä pinnalle juustoraastetta.
5. Paista pitsoja 225 asteessa noin 10 minuuttia.