Kurpitsa-pekonipiirakka
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
240 kcal
Rasvaa
17 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.7 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.7 g
Raaka-aineet
- Pohja
-
Sydänmerkki-tuote100 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
Sydänmerkki-tuote3 dlspelttijauhoja
-
1 tlsalviaa
-
1 mmsuolaa
-
(2-3 rklvettä)
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote350 gmyskikurpitsaa
-
150 gpekonia
-
Sydänmerkki-tuote1 prk (2 dl)kermankaltaista kaurapohjaista kasvirasvasekoitetta, chili
-
2munaa
-
Sydänmerkki-tuote50 gjuustoa
-
Sydänmerkki-tuote1 rklkurpitsansiemeniä
-
Sydänmerkki-tuote10 tuorettasalvianlehteä
Valmistusohje
1. Sekoita monitoimikoneessa keskenään rasva, jauhot ja mausteet. Anna koneen käydä, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Lisää vettä tarvittaessa pienissä erissä, jos taikina on liian kuivaa. Siirrä taikina jääkaappiin tunniksi lepäämään. Jos käytössäsi ei ole monitoimikonetta, voit nyppiä rasvan kuivien aineiden joukkoon käsin.
2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Voitele piirakkavuoka (Ø n. 27 cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Taputtele tai kauli taikina jauhoja käyttäen vuokaan. Pistele pohja haarukalla ja esipaista uunissa noin 10 minuuttia.
3. Leikkaa sillä aikaa myskikurpitsa noin ½ cm viipaleiksi. Suikaloi pekoni ja paista pannulla omassa rasvassaan rapeaksi. Sekoita kasvirasvasekoite ja munat.
4. Levitä juustoraaste esipaistetun pohjan päälle. Lisää pekonit ja kaada päälle munaseos. Asettele pinnalle kurpitsaviipaleet, siemenet ja salvian lehdet.
5. Paista uunin alatasolla 30 – 35 minuuttia, kunnes piirakka on hyytynyt ja kurpitsat pehmenneet. Tarjoa piirakka hieman jäähtyneenä.
Vinkki
- Lisää täytteeseen halutessasi lisää kasviksia, esimerkiksi pinaattia tai paprikasuikaleita
- Juuresgalette, kylmäsavulohipiiras ja muita ihania suolaisia piirakoita löydät täältä