selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
Kurpitsa-pekonipiirakka
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kurpitsa-pekonipiirakka

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kun esipaistat piirakkapohjan, se säilyy ihanan mureana lautaselle saakka. Pekonilla maustettu kurpitsapiirakka on ihana tarjottava syksyn ja talven kahvipöytiin - erinomaista myös brunssilla.



Raaka-aineet

Pohja
Sydänmerkki-tuote
100 g
rasiamargariinia
Sydänmerkki-tuote
3 dl
spelttijauhoja
1 tl
salviaa
1 mm
suolaa
(2-3 rkl
vettä)
Täyte
Sydänmerkki-tuote
350 g
myskikurpitsaa
150 g
pekonia
Sydänmerkki-tuote
1 prk (2 dl)
kermankaltaista kaurapohjaista kasvirasvasekoitetta, chili
2
munaa
Sydänmerkki-tuote
50 g
juustoa
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
kurpitsansiemeniä
Sydänmerkki-tuote
10 tuoretta
salvianlehteä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Sekoita monitoimikoneessa keskenään rasva, jauhot ja mausteet. Anna koneen käydä, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Lisää vettä tarvittaessa pienissä erissä, jos taikina on liian kuivaa. Siirrä taikina jääkaappiin tunniksi lepäämään. Jos käytössäsi ei ole monitoimikonetta, voit nyppiä rasvan kuivien aineiden joukkoon käsin.
2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Voitele piirakkavuoka (Ø n. 27 cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Taputtele tai kauli taikina jauhoja käyttäen vuokaan. Pistele pohja haarukalla ja esipaista uunissa noin 10 minuuttia.
3. Leikkaa sillä aikaa myskikurpitsa noin ½ cm viipaleiksi. Suikaloi pekoni ja paista pannulla omassa rasvassaan rapeaksi. Sekoita kasvirasvasekoite ja munat.
4. Levitä juustoraaste esipaistetun pohjan päälle. Lisää pekonit ja kaada päälle munaseos. Asettele pinnalle kurpitsaviipaleet, siemenet ja salvian lehdet.
5. Paista uunin alatasolla 30 – 35 minuuttia, kunnes piirakka on hyytynyt ja kurpitsat pehmenneet. Tarjoa piirakka hieman jäähtyneenä.

Vinkki

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
240 kcal
Rasvaa
17 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.7 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.7 g
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
240 kcal
Rasvaa
17 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4.7 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.7 g