Kurpitsapiirakka
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
32 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.2 g
Raaka-aineet
- Pohja
-
3 dlvehnäjauhoja
-
½ tlleivinjauhetta
-
2 rklsokeria
-
Sydänmerkki-tuote75 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
-
1muna
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote400 gkurpitsaa
-
Sydänmerkki-tuote2 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
2munaa
-
2 dlfariinisokeria
-
1 tlkanelia
-
1 tlinkivääriä
-
1 tlkardemummaa
-
1 tlvaniljasokeria
-
¼ tljauhettua muskottipähkinää
-
ripaussuolaa
-
2 rklmaissitärkkelystä
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat aineet. Lisää rasva ja nypi ryynimäiseksi. Lisää muna ja sekoita. Painele taikina pyöreään, halkaisijaltaan 24-27 cm vuokaan. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
2. Pilko kurpitsa ja keitä pehmeäksi vähässä vedessä (n. 10 minuuttia). Kaada keitinvesi pois ja soseuta kurpitsapalat esimerkiksi sauvasekoittimella. Anna jäähtyä 10 minuuttia.
3. Lisää muut täytteen ainekset kurpitsasoseeseen ja kaada seos pohjan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.