Punajuurisämpylät
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
300 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
13 g
Hiilihydraatteja
38 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
7 g
Proteiinia
11 g
Suolaa
7 g
Raaka-aineet
- Taikinajuuri
-
2 ½ dlpunajuurimehua (esim. Pfanner tai Biotta)
-
25 ghiivaa
-
2 dlvehnäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote½ dlkauraleseitä
- Lisäksi
-
1 rklsokeria tai hunajaa
-
¾ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote½ dlkurpitsansiemeniä
-
2 dltäysjyvävehnäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkauraleseitä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
- Voiteluun
-
2 rklvettä tai maitoa
-
Sydänmerkki-tuote(kurpitsansiemeniä)
Valmistusohje
1. Kuumenna punajuurimehu kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon jauhot ja leseet. Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinajuuren tekeytyä 15 minuuttia.
2. Sekoita juuren joukkoon hunaja, suola sekä kurpitsansiemenet. Lisää jauhoja vähitellen vaivaten. Lisää öljy alustuksen loppupuolella. Vaivaa taikina jauhotetulla työpöydällä kimmoisaksi ja jaa taikina 17 osaan. Pyöritä heti sämpylöiksi.
3. Nosta punajuurisämpylät leivinpaperin päälle sydämenmuotoon, jätä niiden väliin hieman kohomisvaraa. Kohota leivinliinalla peitettynä.
4. Voitele sämpylät vedellä tai maidolla. Ripottele pinnalle halutessasi kurpitsansiemeniä. Paista punajuurisämpylöitä uunin keskitasolla 200 asteessa 15-18 minuuttia.
Vinkki
Käytä jäljelle jäänyt punajuurimehu nesteenä ohratossa tai borssikeitossa. Voit myös pakastaa loppumehun rasiassa ja käyttää leivontaan tai ruuanvalmistukseen myöhemmin