Yrttejä pöytään

Olen ihastellut yrttien runsautta puutarhassa ja palstalla, joten päätin hyödyntää niitä myös kattauksessa. Jotkut niistä ovat näin elokuussa alkaneet jo kukkia, mutta monien yrttien kukathan ovat tosi kauniita ja tietysti myös syötäviä. Siis erinomaisia koristeita kattauksiin ja ruoka-annoksiin.

Keräsin viljelyksiltäni muutamia yrttejä ja sidoin ne suloisiksi minikimpuiksi. Kimput ovat ihana tuoksuva koriste, ja myös hauska puheenaihe ruokapöytäkeskusteluun. Tunnistatko kaikki yrtit? Miltä ne tuoksuvat ja maistuvat? Niillä voi ruokailija tietysti myös maustaa oman annoksensa makunsa mukaan. Pienet kimput voi lopuksi ripustaa keittiön seinälle kuivumaan.

Näissä kimpuissa oli minttua, tilliä, timjamia, korianteria, rosmariinia, persiljaa, mäkimeiramia ja oreganoa. Aika ihana värien, muotojen, tuoksujen ja makujen kirjo!

Herkullisten kukkakaalikeiton ja yrttilevitteen ohjeet löytyivät Sydänmerkki-resepteistä - suosittelen! Erilaiset leivät ja sämpylät leivon yleensä vähän sen mukaan, mitä aineksia kaapista sattuu löytymään. Gluteenittomiin siemenleipiin tuli munia, juustoraastetta, kurpitsansiemeniä, seesaminsiemeniä, pellavarouhetta, leivinjauhetta ja psylliumia.

Koristeet kukkakaalikeittoannoksiin ovat simppelit, vaikkakin mielestäni hyvin kauniit: horsman ja tillin kukkia sekä oreganon lehtiä ja kukkia.

Yltäkylläistä sadonkorjuun aikaa kaikille - nautitaan mauista, väreistä ja tuoksuista!


Kommentoi