Kevättä pöydässä

Valon lisääntyessä on ihan pakko ruveta kylvöhommiin. Palstaistutuksia en ole ihan vielä ehtinyt suunnitella, mutta sen sijaan kylvin muutamia nopeakasvuisia ruokapöytään sopivia kasveja syötäväksi ja pöydän somistukseksi. Aika ihania pehkoja! 

Tämä on myös kivaa puuhaa lasten kanssa. Siemenet itävät parissa päivässä, ja kasvu tapahtuu melkein silmissä. Kaikki kuvissa olevat versot kasvoivat tähän mittaan seitsemässä päivässä. Versoja tietysti maistellaan, ja ihmetellään erilaisia makuja. Oma suosikkini näistä oli retiisin verso, jossa selvästi maistuu retiisin kiva tulisuus.

Herneen- tai pavunversoilla voi ihan hyvin korvata vaikka jonkin vähemmän terveellisen naposteltavan.

Meillä kasvoivat: härkäpapu, retiisi, voileipäkrassi ja lehtikaali. Lisäksi kylvin mangoldia, mutta se kasvoi hieman hitaammin, ja versot olivat aika hentoja. Myös herne on helppo ja nopea kasvatettava. Itämisen nopeuttamiseksi voi kuivattuja herneitä ja papuja liottaa vedessä muutaman tunnin ennen kylvämistä. Kylvöohjeita löytyy myös siemenpusseista. Kylvökset pidetään tasaisesti kosteina sumuttelemalla päivittäin suihkupullolla. Multana käytin kylvömultaa.